avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimisă pur și simplu acasă, de la serviciu. Bună ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimisă pur și simplu acasă, de la serviciu. Bună ziua. Prietena mea a fost trimisă acasă de la serviciu, ...

Bună ziua.
Prietena mea a fost trimisă acasă de la serviciu, pe motiv că ar fi furat din casa de marcat 3 lei. Problema e că nu a primit nicio hârtie, ceva care să demonstreze încetarea CIM. Ea a plecat pur și simplu, dar eu i-am zis că poate ar trebui să se ducă cât mai curând la serviciu și să lămurească situația. Care credeți că ar fi cea mai bună soluție in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Andy080 , utilizator 18:36, 6 Noiembrie 2020
Pentru cererea de incetare cu acordul părților, este nevoie de acordul angajatroului ... daca acesta nu este de acord, prietena dvs isi poate depune demisia.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da,dar de fapt pe de o parte i se spune că CIM-ul a fost încheiat, pe de altă parte, atunci când ea a cerut o dovadă a acestui fapt, reprezentantul firmei tot spune că trebuie să vadă ce spun contabila si juristul...Sună a mare abureală...Prietena mea i-a spus că până la urmă modul cum se încheie CIM-ul îi aparține lui, nu contabilei.
Eu cred că astea sunt niște șicane, profită de faptul că prietenei mele ii e frică să nu fie urmărită penal.
De altfel, nu a primit și nici nu cred că va mai primi banii datorați.
Dacă își dă demisia acum de exemplu, cum rămâne cu preavizul?Poate oare să fie amenințată cu darea în judecată, doar ca să scape de ea și să nu o primească la serviciu?Și ce va face la serviciu , dacă nu i se va permite să își îndeplinească atribuțiile? E o situație f dificilă.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
Andy080, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietena dvs ar trebui sa sesizeze ITM-ul in legatura cu aceasta situatie.
Poate ar trebui. Deocamdată eu i-am zis să se ducă la serviciu mâine, oricât de greu i-ar fi, și să își depună demisia. Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Am să revin când am noutăți.

Cornel Vasile a scris:

Prietena dvs ar trebui sa sesizeze ITM-ul in legatura cu aceasta situatie.

Bună dimineața.
Revin pentru a vă spune că prietena mea a trimis un mesaj pe telefon, în care întreba când va primi acea decizie de incetare a CIM, așa cum i s-a promis-in caz că aceasta există...Nu a primit niciun răspuns.
Vreau totuși să știu dacă firma ar putea să îi facă plângere pentru acei 3 lei. Care ar fi consecințele? Vă rog un răspuns cât mai rapid, eu cred că administratorul vrea neapărat să îi facă rău.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
Andy080, utilizator

Alte discuții în legătură

Perioada de proba si preaviz akyla akyla Buna ziua, Acum o luna, am fost angajata, cu CIM, pe perioada nedeterminata, in care este trecuta o perioada de proba de 90de zile dar si perioada de ... (vezi toată discuția)
Dat afara hero services hero services buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)
Am fost angajata cu cim perioada nedeterminata si dupa cateva ... ESab ESab Am fost angajata cu CIM perioada nedeterminata si dupa cateva zile angajatorul mi-a spus sa ma retrag, situatia petrecandu-se in weekend. Nu mi-a dat o ... (vezi toată discuția)