avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept penal

Buna seara,

Apelez la experiența dumneavoastră juridica cu speranta ca ma puteti consilia intr-o problema destul de delicata.
Sotul meu este incarcerat de 3 ani intr-un penitenciar din Italia pentru executarea a doua pedepse(3,8 ani pentru furt si 4,4 ani pentru lipsire de libertate),ambele condamnari definitive sunt pentru fapte concurente savarsite in Italia in anul 2007.La sfarsitul lunii octombrie(dupa aprobarea de catre autoritatile italiene),si Curtea de Apel i-a aprobat transferul sotului in Romania.
Va rugam sa ne spuneti cand se poate înainta cererea de contopire a celor doua condamnari si cum mai exact se face calculul lor,avand in vedere ca are deja executati 3ani?!Este condul penal vechi legea mai favorabila in acest caz?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: amalia79 , utilizator 20:12, 3 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta de executare este cea italiana, iar contopirea se va face dupa legea italiana.
Legea italiana nu a facut-o, iar lui i-a fost aprobat transferul cu executarea restului de pedeapsa din cei 8 ani(care rezulta din adunarea celor doua condamnari).Se pate face o deducere?Mai concret ce se poate face pentru diminuarea celor doua condamnari?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizate hotărârile si vazut exact.
Nu este ceva atat de simplu precum credeti si ar fi bine ca măcar sa va analizeze cazul un avocat ca sa va poata informa cu privire la toate aspectele dar in baza unui studiu de caz atent gandit.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema delicata pentru familia noastră amalia79 amalia79 Buna ziua, Va contactez intr-o problema delicata pentru familia mea.Sotul meu a fost extradat in anul 2017 In Italia pentru executarea unei condamnari de ... (vezi toată discuția)
Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor zeceluni zeceluni Salut, Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste contopirea unor pedepse! Mentionez ca este vorba de 3 condamnari, iar toate faptele sunt concurente: 1- ... (vezi toată discuția)