Buna seara.
Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala la toata scara conform unei hotarari a Adunarii generale in care se s-a votat ca reparatiile se suporta de fiecare scara in parte. Un locatar de pe scara respectiva invoca art 49 din legea 196/2018 alin 4 solicitand ca reparatia sa fie distribuita numai la apartamentele la care s-au schimbat tevile. Va rog daca se poate sa imi spuneti in speta de fata cum trebuie procedat ? Multumesc
Buna ziua. Revin sa va aduc la cunostinta raspunsul primit de la primarie. Absolut toti proprietarii vor participa la reparatiile partilor comune. Fara impartire pe scari ,tronsoane etc.
E o greseala, inseamna ca nici la primarie nu se cunosc legile. N-ar fi de mirare. Dupa logica asta, daca doar una dintre scari are interfon si trebuie reparat, atunci toti proprietarii din bloc participa la plata cheltuielilor de reparatie.
Cred ca la interfon se aplica art 654 alin.2 cod civil. La tevi se pare ca nu ....si din cate am cunsotinta marea majoritate a blocurilor isi impart repartiile pe scari .