avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine beneficiază de venituri din chirie spatiu comun ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine beneficiază de venituri din chirie spatiu comun bloc?

Intr-o asociație de proprietari a unui bloc cu mai multe scari, veniturile din închirierea unui spațiu comun aferent unei singure scari (sa zicem un uscator la ultimul etaj al scarii A) vor reveni ca fond de reparații doar pt scara respectiva sau este fond comun pentru toate scările? Legea 196/2018 cumva nu mi se pare foarte clară în acest aspect, întrucât la capitolul "Veniturile asociație..." menționează ca aceste venituri merg în fondul de reparații al asociației, deci pare sa sugereze ca ar beneficia și celelalte scari. Pe de alta parte, dacă acel uscator din exemplul meu este delimitat ca aparținând ca spațiu comun doar scarii A, de ce ar trebui sa beneficieze toate scările de acele venituri? Aștept păreri din partea celor mult mai în tema decât mine. Mulțumesc, cu respect!
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2022
calinn_g, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu merg la asociatie, asa cum si cheltuielile de reparatii specifice acelei scari nu se suporta de catre ceilalti. daca pe scara aia exista un interfon, nu vor plati pentru reparatii proprietarii de la alte scari. Exista art. 654 din codul civil care stabileste asta.

Mai ales ca pentru a inchiria parti comune tertilor e nevoie inainte de contract de "acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu si cu acordul tuturor proprietarilor direct afectati de vecinatate," conform legii 196/2018, adica de acordul celor de pe acea scara.

~ Conținut șters la cerere ~
Conform disp L nr 196/2018 sumele rezultate din inchirierea partii comune de condominiu se depoziteaza in fondul de reparatii si in speta sunt folosite pentru executarea de reparatii strict la scara unde exista spatiul inchiriat
Ați putea să imi dați și baza legala pentru afirmația conform căreia sunt folosite doar pt scara care deține spațiul închiriat? M-ar ajuta foarte mult sa argumentez problema în AG. Din ce am citit eu în L196 am gasit doar ca veniturile respective merg în fondul de reparații al asociației, fără nicio referință cu privire la cum se împart și cine beneficiază de acele venituri. Prin urmare am presupus ca sunt folosite pt toate scările, dar dacă spuneți ca exista alte argumente legale care impun cheltuirea banilor doar în scara de care aparține spațiul, v-as multumi mult dacă mi-ați spune legea/articolul care reglementează acest aspect.

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 sumele rezultate din inchirierea partii comune de condominiu se depoziteaza in fondul de reparatii si in speta sunt folosite pentru executarea de reparatii strict la scara unde exista spatiul inchiriat

Alte discuții în legătură

Buna seara. avem la bloc urmatoarea situatie . s-a schimbat la ... caradis caradis Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Cota parte cheltuieli bloc Adrianro2019 Adrianro2019 Cota Parte Cheltuieli Bloc Daca într-un bloc cu 4 scări la o scară se fac reparații, de orice natură, fie că sunt conducte, fie că este o ușă de la ... (vezi toată discuția)
Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)