avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite in caz de demisie

Buna seara,

In timpul preavizul pentru demisie, se pot lua zile libere platite pt scoala inchisa? Sau in cazul in care esti in aceste zilele libere platite iti poti da demisia ( cu intreruperea, bineinteles, a acestor libere si sa intri in preaviz ) sau trebuie sa astepti sa treaca perioada liberelor ( intreb acest lucru pentru ca pe actualele cereri pentru aceste zile scrie " solicit zilele libere incepand cu data...pe toata perioada suapendarii cursurilor "?

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 4 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se pot lua zile libere platite în situația limitării sau suspendării activităților didactice.

Demisia se poate depune oricand. Acordarea de zile libere platite în situația limitării sau suspendării activităților didactice nu suspenda preavizul.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si in cazul in care, in timpul preavizului de demisie depun cerere pentru zile libere platite, angajatorul imi poate refuza aceasta cerere ( știu ca era obligat sa o accepte )?

Multumesc!
Decat daca nu indepliniti conditiile de acordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.va deranjez cu o intrebare : muncesc in sanatate ,sunt ... Narcisa77 Narcisa77 Buna seara.Va deranjez cu o intrebare : muncesc in sanatate ,sunt parinte monoparental si vreau sa va intreb daca pot beneficia de majorarea de 75% in situatia ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna alexxadavyd alexxadavyd ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in anul in care imi dau demisia? l-am pierdut? in perioada de preaviz, imi pot lua concediu de odihna in baza ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul concediului fara plata in invatamant dadriana2 dadriana2 buna ziua,as dori sa stiu si eu daca in timpul concediului fara plata poti semna demisia,si daca fiind semnata aceasta este valabila.si as mai dori sa stiu ... (vezi toată discuția)