avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! De ceva timp ma tot uit la un set de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! De ceva timp ma tot uit la un set de proiectoare/lumini ...

Buna ziua!
De ceva timp ma tot uit la un set de proiectoare/lumini auxiliare pentru masina. Nu vreau sa am probleme la un eventual control, asa ca am cautat prevederi legale si ce omologari trebuie pentru asa ceva, dar nu am gasit mare lucru. Asa ca vin cu urmatoarea intrebare: trebuie facute omologari, verificari sau orice fel de act pentru a circula legal cu ele pe masina?

Ansamblul este format din doua proiectoare HELLA cu comutator, pentru 12V, bec H3, pentru lumina de drum. In descrierea produsului scrie ca sunt “omologate ECE”. Stiu ca reglementarile din tara noastra au legatura cu regulamentul O.N.U.-E.C.E., dar cam atat.

Multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:28, 5 Noiembrie 2020
Trebuie sa faceti un drum pe la RAR, altfel riscati o sanctiune:
Articolul 101 OUG 195/2002
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
10. montarea la autovehicul și tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate;
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere talon moto pentru suport nr inmatriculare Dan GSXR Dan GSXR Buna ziua! Astazi am fost oprit de un moto politist, eu fiind tot moto, si mi-a fost retinut talinul moto + o \"mica\" amenda de 870 lei pe motiv ca, desi nr ... (vezi toată discuția)
Becuri led h4 pentru faruri ilegale? Stroie_Stefan Stroie_Stefan Buna ziua. Am achizitionat din comert o pereche de becuri led H4 pentru autoturismul meu. As dori sa stiu daca risc sa fiu oprit de agentii de circulatie in ... (vezi toată discuția)
Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o intrebare pt stimabili avocati. Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie?? ... (vezi toată discuția)