Va multumesc pentru raspunsul d-voastra!
Dar eu am trimis o forma scanata, deoarece asa mi s-a cerut din pricina pandemie, si l-am salvat in format word care a modificat forma originalului. Nu este printat. L-am trimis catre o institutie a statului, ei l-au solicitat scanat, este scris pe site-ul lor. Din ce am citit si eu si ce am gasit prin alte legi se spune asa: " prin inscris se intelege actul unilateral sau conventional care emana de la una sau mai multe persoane fizice sau juridice de drept public sau privat ori care apartine acestor persoane; inscrisul trebuie sa aiba o forma materiala, neavand relevanta din punct de vedere penal forma electronica a inscrisului". Ce parere aveti d-voastra?
Av. Liviu Voinea a scris:
Asta este varianta dvs.
Probabil va avea si procurorul o varianta.
Si nu prea e despre afirmatii aici,este cam asa :
Articolul 323 COD PENAL
Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.
Asta cu scanat,modificare format,salvat/printat in word sa nu o mai spuneti la nimeni.