avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals....OARE?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals....OARE?

Buna seara! Am scanat un certificat de calificare al sotiei si l-am salvat si printat in format word. Formatul sau a iesit diferit fata de original, datele sunt precum cele din original. Sotia a semnat pe el si a scris "conform cu originalul". L-a trimis pe mail la o adresa si a fost chemata cu originalul. Sotiei i s-a comunicat ca a facut un "fals si uz de fals". Este corecta aceasta afirmatie? Nu am stiut ca trebuie mentinut formatul respectiv, dar atata timp cat datele coincid cu certificatul original si sotia apare in sistemul lor cu datele respective si are certificatul in original, sunt valabile aceste acuzatii avand un simplu mail si un format diferit? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maryan27 , utilizator 10:11, 5 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsul d-voastra!
Dar eu am trimis o forma scanata, deoarece asa mi s-a cerut din pricina pandemie, si l-am salvat in format word care a modificat forma originalului. Nu este printat. L-am trimis catre o institutie a statului, ei l-au solicitat scanat, este scris pe site-ul lor. Din ce am citit si eu si ce am gasit prin alte legi se spune asa: " prin inscris se intelege actul unilateral sau conventional care emana de la una sau mai multe persoane fizice sau juridice de drept public sau privat ori care apartine acestor persoane; inscrisul trebuie sa aiba o forma materiala, neavand relevanta din punct de vedere penal forma electronica a inscrisului". Ce parere aveti d-voastra?

Av. Liviu Voinea a scris:

Asta este varianta dvs.
Probabil va avea si procurorul o varianta.
Si nu prea e despre afirmatii aici,este cam asa :
Articolul 323 COD PENAL
Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.
Asta cu scanat,modificare format,salvat/printat in word sa nu o mai spuneti la nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program "kogalniceanu" jeorj jeorj stie cineva, cum se incarca mai multe pagini scanate (de exemplu balantele, bilanturile) in acest ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare anemona34 anemona34 un raspuns la intampinare se poate depune electronic? (vezi toată discuția)
Ce sunt inscrisurile pe suport informatic? art. 282-284 c.pr.civ aidu aidu Se includ intre acestea si e-mailurile? Caz in care pot avea forta probatorie a inscrisului sub semnatura privata... chiar si fara semnatura electronica ... (vezi toată discuția)