avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua. Am o nelamurire. In urma depistarii pozitiv ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua. Am o nelamurire. In urma depistarii pozitiv a doi ...

Buna ziua. Am o nelamurire. In urma depistarii pozitiv a doi colegi cu covid 19 angajatorul a hotarat sa testeze intreg personalul lasandu-ne acasa doua/trei zile pana la venirea rezultatelor. Hotarand ca aceste zile sa ne fie luate din concediul de odihna desi nu a fost decizia noastra de a sta acasa. Unii colegi mergand la serviciu desi nici acestia nu aveau rezultatele testelor. Ulterior a anuntat ca se va lucra in sambata din saptamana respectiva fara a specifica ca este vorba de vreo recuperare. Acum vine si spune ca ni se va lua doar o zi din concediu si sambata nu este platita dublu ci platita ca zi normala pentru cea de-a doua zi lasati acasa. Poate angajatorul sa imi ia zile de concediu desi a fost decizia lui sa ma tina acasa nu a mea? Are dreptul sa nu imi plateasca sambata dublu desi nu m-a anuntat de nici o recuperare si vine la o luna de zile cu aceasta idee?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:49, 5 Noiembrie 2020
1. Simbata lucrata se plateste dublu numai daca e trecuta aceasta prevedere intr-un contract colectiv de munca.
2. Obligatia legala a angajatorului era sa anunte DSP si sa se faca imediat ancheta epidemiologica, in maxim 24 de ore,
Izolarea era necesara, conform ordinului 1513 din 2020 al Ministerului Sanatatii:
"Pacienții cărora li se recoltează exsudatul nazofaringian și/sau orofaringian în condiții de spitalizare de zi, în ambulatoriu sau în alte locații (centre de dializă, cămine, domiciliu sau altele) vor respecta măsura carantinei, vor fi izolați de restul membrilor familiei/persoanelor din locație și vor respecta regulile igienice și îndrumările pentru persoanele carantinate/izolate, astfel cum sunt prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul plan, sau deciziile primite de la direcțiile de sănătate publică/medicul de familie/medicul curant până la primirea rezultatelor."
[ link extern ]
3. Nu este legala metoda aleasa, cea cu zilele de concediu de odihna obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. ... sonias sonias Buna ziua. In 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. In 29 am primit rezultat pozitiv. In 28 pina la asteptarea rezultatului am facut o garda la ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)