avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Risc maternal

Bună ziua, am o problema cu concediul de risc maternal, venitul brut pe o luna întreaga de risc maternal este de 1634 RON, încadrarea este de 2230 RON. Din acei 1634 RON mi-au luat 409 RON pentru CAS, este posibil ca în luna întreagă de risc maternal să nu fi ajuns nici măcar la încadrare? Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: deea1402 , utilizator 22:52, 5 Noiembrie 2020
Cuantumul indemnizatiei de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical. .......... Din indemnizatia bruta se retine contributia de asigurari sociale in cota de 25%, conform prevederilor Codului Fiscal.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns, nelămurirea mea continuă să fie în sensul că eu concediul de risc l-am avut pe 31 de zile (lună întreagă), se iau în calcul doar 22 de zile lucrătoare? Având în vedere că, zilele "libere" nu sunt plătite, cu cota de 75% nu ar trebui sa reintre totalul de 31 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal alexandra_geanta alexandra_geanta Buna ziua. As dori daca as putea fi ajutata cu calculul pentru un concediu de risc maternal , daca salariul meu din sept 2009 este brut de 3000 lei. (vezi toată discuția)
Calcul concediu de risc cristina micuta cristina micuta as vrea sa aflu cati bani trebuie sa iau in concediu de risc maternal daca media pe ultimele 6 luni a iesit 1276 brut.Ce impozite imi opreste?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)