avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire Falsă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire Falsă

Speța juridica:
Mătușa decedeaza in 2013 și nu are copii.Mostenitorii de drept sunt patru nepoți de frați.Dupa un an ,unul dintre nepoți deschide succesiunea după mătușa fără a-i chema la succesiune și pe ceilalți moștenitori,deși eram in legatura permanentă unii cu alții și această moștenitoare a mințit tot timpul ca nu a făcut succesiunea.Ea a ocupat și a încuiat casa și a folosit terenul,lucru la care nu ne-am opus, considerând că poate să folosească dar nu sa-si și însușească întreaga moștenire a mătușii decedate. Unul din cei patru nepoți moștenitori este o persoană cu handicap grav și nici ruterele acesteia de la acea vreme nu a fost chemat la succesiune deși locuiesc în același oraș.Intrebarea este,ce șanse reale sunt acum de a anula acea succesiune și a avea fiecare partea care i se cuvine?
Cel mai recent răspuns: truscamonika , utilizator 11:00, 6 Noiembrie 2020
Faptul că nepotul respectiv a deschis procedura succesorala nu înseamnă și că a finalizat-o.
De asemenea, este posibil ca mătușa sa ii fi lăsat un testament, caz in care dvs nu ati mai fi avut niciun drept și prin urmare, nici prezenta dvs nu ar fi fost necesară la dezbaterea succesiunii.
Verificați întâi ce acte s-au făcut mai exact.
A finalizat-o și nu există testament , ea a mizat pe faptul că nici un moștenitor nu s-a grăbit să facă succesiunea și a făcut ea .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, daca stiti sigur, contactați un avocat și deschideți o acțiune în instanță pentru anularea certificatului de moștenitor.
Multumesc frumos pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după mătușa niece24 niece24 Am o întrebare legată de succesiune. Mătușa mea (sora mamei) a decedat în urma cu mai mult de un an. Nu s-a inceput succesiune pentru ea după deces din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ema69nyc ema69nyc As vrea sa stiu daca tata poate sa vanda apartamentul fara acordul meu. Mentionez ca mama este decedata si fratele la fel ....nu s.a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)