avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Micrograntul de 2000 de euro este venit pentru pfa si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Micrograntul de 2000 de euro este venit pentru pfa si se impoziteaza?

Bună ziua!
Am accesat micrograntul de 2000 de euro (masura 1 din oug 130/2020) cu PFAul pe cod CAEN 8552 la care platesc impozit in sistem real, iar cererea a fost acceptata.
As dori sa aflu daca va trebui sa trec suma primita ca venit si daca aceasta va fi impozitata sau va fi calculata pentru plata CAS/CASS. Mentionez ca pana acum m-am incadrat in fiecare an sub cumulul de 12 salarii minime anual si nu am platit contributiile sociale sau sanatate, pentru ca sunt și angajat la stat.
As dori de asemenea să aflu cum se va proceda in cazul in care doresc sa achizitionez mijloace fixe din acest ajutor (laptop, camera video...). Le voi mentiona doar in registrul de inventar sau va trebui sa le fac amortizare esalonata? (valoarea lor este de peste 2500 de lei fiecare)
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: vvvladut , utilizator 22:36, 16 Ianuarie 2021
Buna ziua, ati mai primit rapsuns la intrebarea dvs?
Aș dori și eu răspuns la această întrebare, vă rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare laptop - pfa neplătitor de tva danar122 danar122 Buna ziua. Sunt PFA traducator, neplătitor de TVA. 1. Daca imi cumpar un laptop de 2000 lei (cu tot cu TVA-ul aferent), deci sub 2500 lei, inteleg ca il ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Caz particular ajustare tva deductibil (restituire tva) andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Daca un laptop cu valoare mai mica de 2000 de lei (fara tva) este casat inainte de 5 ani de la achizitie, se va face ajustare de TVA conform ... (vezi toată discuția)