Buna ziua,parinti divortati de 10 ani,fara sa faca partajul.au un fiu,care a locuit cu tatal in imobilul construit impreuna de cei 2 parinti in timpul casniciei.tatal a decedat in ianuarie,ce drepturi are fiul dupa dezbaterea succesiunii pe care vrea sa o deschida,pt ca mama il ameninta cu evacuarea,avand sotie si 2 copii si in perioada cat a locuit cu tatal s-a ocupat de imbunatatiri la locuinta,tatal neavand nici un venit.
Daca tatal era necasatorit la data decesului iar fiul este unicul sau copil, acesta mosteneste cota de 1/2 din dreptul de proprietate asupra imobilului, care a apartinut tatalui sau.
Daca vrea sa îl evacueze pe.fiu si se adresează instantei, sa mearga urgent la avocat cu ce acte are.
Daca s-a construit în timpul căsătoriei este bun comun.
Trebuie vazuta exact succesiunea in timp a cazului.
In situatia de mai sus, daca copilul este minor, ce forme de protectie exista? Ma gandesc ca mama devine automat tutorele minorului si poate decide in locul acestuia sa vanda jumatatea care ii revine lui.
Succesiune
cristinapit
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. De curand tatal meu a decedat mostenitori fiind sotia lui, eu si fratele meu. Imobilul ramas in urma tatalui ... (vezi toată discuția)