Sunt tatal a doi minori, divortat si nerecasatorit si detinator al unui apartament. Deoarece am aflat ca sufar de o boala si este posibil sa decedez inainte ca minorii sa ajunga majori, vreau sa ma asigur ca cei 2 minori vor mostenii apartamentul si ca fosta sotie nu il va putea vinde.
Mama lor nu devine tutorele / reprezentantul lor legal / custodie unica - avand un singur parinte in viata si ca urmare poate sa decida vanzarea apartamentului?
Ba da, dar asta nu inseamna ca devine proprietar. Cat timp copiii sunt minori mama poate instraina apartamentul numai cu incuviintarea autoritatii tutelare si cata vreme se justifica in acest ca vanzare este in interesul minorilor. Pretul obtinut se depune in contul minorilor si mama nu poate dispune de el decat in interesul minorilor, cu acordul autoritatii tutelare si cu documente justificative.
Este posibil ca la un moment dat, in caz de necesitate, sa fie in interesul minorilor ca acestia sa vanda apartamentul.
Daca excludeti aceasta posibilitate, puteti oricand sa le donati minorilor apartamentul (eventual cu rezerva uzufructului viager in favoarea dvs) si sa stabilit ca imobilul este inalienabil pana la implinirea varstei de 18 ani.
Tutela
sile2011
buna ziua
sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele.
vreau ca sa ... (vezi toată discuția)