avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL medical
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL medical

Buna ziua,
Vreau sa infiintez un SRL medical, adica sa ma mut cu cabinetul (care actual este un CMI) in alt spatiu, mai nou si mai modern. Am gasit ceva foarte frumos, dar suprafata este prea mare pentru ce imi trebuie mie , si nu dispun de suma necesara, astfel incat m-am gandit sa gasesc un asociat (medic). Am tot citit despre cum se infiinteaza un SRL si ce presupune asta, dar am cateva nelamuriri.

- Doresc sa fac un credit pentru a achizitiona spatiul, si nu stiu exact care sunt etapele. Stiu ca pt infiintarea firmei este nevoie de dovada spatiului, dar as vrea sa fac creditul direct pe SRL si nu pe persoana fizica.... asta nu mi-e clar. Am vazut ca exista si *asociere in participatiune*, este viabila varianta asta pentru mine?
- Intentionez sa ma asociez cu un alt medic, atat pentru a avea suport de capital, cat si pentru a valorifica in comun spatiul care este prea mare pentru mine singura. Care vor fi veniturile noastre efective? Putem fi angajati in cadrul SRL, ca sa luam si salariu? Profitul (sau venitul net ) obtinut se imparte intre noi ca dividende? Unul dintre noi trebuie sa fie si administrator? Sau putem fi amandoi administratori? Nu as vrea sa aduc o a treia persoana.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: diana1976 , utilizator 10:14, 9 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai infiintati la registrul comertului srl-ul cu doi asociati, cu sediul social la unul dintre asociati. Faceti imprumutul la banca direct pe firma asa cum doriti. Achizitionati spatiul cu contract de vanzare cumparare si factura pe firma. Inregistrati la registrul comertului punctul de lucru la acea adresa (in baza acelui contract) si abia dupa aceea puteti incepe sa faceti cheltuieli necesare cu amejarea spatiului, dotarea cu echipamentul medical necesar, incheierea de contracte cu funizorii de utilitati pentru acel spatiu (contracte facute pe firma dumneavoastra) si in final inceperea activitatii. Va va trebui si casa de marcat.
Puteti fi angajati in cadrul SRL, ca sa luati si salariu.
Unul dintre dumneavoastra trebuie sa fie si administrator sau amandoi dar nu ajungeti sa va certati pentru cine are dreptul sa tina pixul in mana si sa semneze pentru activitatea curenta a firmei. Administorul este reprezentantul legal al firmei in relatia cu alte entitati publice si private dar nu confundati asta cu dreptul celor doi asociat de a lua impreuna deciziile cele mai importante pentru dezvoltarea firme dar si cele financiare, care se face in adunarea generala a asociatilor. Profitul (sau venitul net ) obtinut se imparte anul urmator intre cei doi asociati ca dividende, dupa depunerea bilantului contabil la finante.
Cam asta e. Dar cel mai important, mergeti mai intai la banca (inainte chiar si de a va inregistra firma) ca sa vedeti daca va dau creditul pentru o firma abia infiintata. Sa nu va faceti firma degeaba. Daca sunt de acord in principiu, incepeti procedura la registrul comertului pentru firma.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare bani srl înainte de împărțirea dividendelor? AngelXdv AngelXdv Salutare! Doresc să înființez un SRL care va necesita contracte internaționale. Am următoarele întrebări: Pot plăti avocatul și contabilul din ... (vezi toată discuția)
Inchiriere / subinchiriere domeniu de activitate adimacker adimacker Doresc sa inchiriez o spalatorie auto de la o firma. Acum intervine problema...pot inchiria de la firma respectiva spatiul si domeniul de activitate si sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma esa75 esa75 Vreau sa infiintez o firma pentru un magazin on-line, care la randul lui isi va desfasura activitatea si intr-un marketplace on-line. Voi vinde diverse ... (vezi toată discuția)