Am inteles ca daca il dau in judecata pt pensia alimentara si castig ,cine pierde plateste cheltuielile pt judecata.in ce consta aceasta cheltuiala?adica cat cheltuiesc eu pe avocat si actele sau cum se face.multumesc anticipat
Buna ziua !
Este vorba, in ceea ce va priveste, de toate cheltuielile efectuate de dumneavoastra pentru proces, privind plata onorariului de reprezentare, martori, deplasari, alte probe, dar pentru toate acestea trebuie depuse dovaezi la dosar. Trebuie avut in vedere ca instanta acorda aceste despagubiri, in baza probelor depuse la dosar.
De asemeni , aceste cheltuieli trebuie solicitate in cererea de chemare in judecata, sub sanctiunea decaderii.
Cu stima !
Cheltuielile de judecata reprezinta taxa de timbru, timbrul judiciar, onorariul avocatial, cheltuielile cu martorii, expertizele etc.
Instanta le acorda doar daca se solicita.
In cererea de chemare in judecata solicitati si cheltuielile de judecata, si daca paratul cade in pretentii le va plati.
deci eu trebuie sa solicit acest lucru avocatului meu inainte,dar nu am inteles "daca paratul cade in pretentii le va plati. " #-o ce ati vrut sa spuneti aici,