avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Confidentialitatea buletinului COVid platit de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Confidentialitatea buletinului COVid platit de angajator

Buletinul de analiza cu rezultatul testului COVID se poate considera ca fiind confidential si protejat de prevederile Regulamentului GDPR si al Legii 95/2006 privind reforma în sanatate in conditiile in care angajatul este trimis la testare de catre angajator iar testul este plătit de angajator?

Art 230 Legea 95/2006 privind reforma în sanatate
(2) Asigurații au următoarele drepturi
la domiciliu;
n) să li se garanteze confidențialitatea privind datele, în special în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul;

Buletinele de analiza cu rezultatul testului sunt transmise pe adresa de email a angajatorului unde au acces foarte mulți angajați, buletinul contine date personale CNP, nr telefon personal.

Fiind vorba despre sănătatea angajaților si o problema de sănătatea publica, se înțelege că angajatorul este îndreptățit sa cunoască rezultatul testului pentru a dispune măsuri in consecință.

In conditiile actuale, se poate impotrivi angajatul divulgarii rezultatului in cazul in care este nefavorabil sau nu se poate lua în calcul aceasta opțiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:40, 7 Noiembrie 2020
Confidențialitatea rezultatului testului nu se pune în acest caz, de pandemie, dar protecția celorlalte date, de pe documentul respectiv, da.
Rezultatul este de înțeles ca trebuie cunoscut insa CNPul si telefonul personal care sunt date personale trebuie anonimizate in cazul comunicarii pe un canal la care au acces mai mulți angajați.
Exista o declarație de confidentialitate la nivel de societate dar priveste informatii legate de locul de munca și nu de datele personale ale angajaților.
Astfel alți angajați pot afla datele de naștere ale colegilor și ii pot trage la răspundere ca nu dau de băut!
Sau, caz si mai periculos, vârstele colegelor, care, pe lângăfaptul ca sunt date cu caracter personal sunt si date cu caracter secret!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,am o întrebare, dacă faci o reclamație la primărie ... Manguroberto@gmail.com Manguroberto@gmail.com Bună seara,am o întrebare, dacă faci o reclamație la primărie în care sesizezi fapte de furt din iluminatul public, primarul are voie să-ți publice ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)
Control de medicina muncii elims elims in fiecare an, angajatorul organizeaza control de medicina muncii pentru angajati. Consult, teste, masuratori, analize, etc. Am solicitat clinicii unde suntem ... (vezi toată discuția)