avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună seara,am o întrebare, dacă faci o reclamație ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună seara,am o întrebare, dacă faci o reclamație la primărie ...

Bună seara,am o întrebare, dacă faci o reclamație la primărie în care sesizezi fapte de furt din iluminatul public, primarul are voie să-ți publice reclamația pe rețelele de socializare.
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 09:27, 2 Februarie 2024
Bună dimineața! In primul rând, sesizarea trebuia trimisă către organele de cercetare penală, nu către primărie. Si nu, nicio persoană din primărie nu avea voie să facă publică sesizarea. Faceți capturi de ecran ca să aveți probe cu privire la acest aspect in situația în care vor fi sterse. In opinia mea, in afară de incălcărea normelor privind datele cu caracter personal GDPR, fapta ar putea fi calificată chiar ca și infracțiune. Incadrarea penală insă trebuie analizată in concret in funcție de mai multi factori. Puteți formula o sesizare către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu privire la incălcarea GDPR cât și o plângere penală către o unitate de poliție competentă material și teritorial. Ca sfat, plângerea către poliție, să nu o faceți către secția, postul de poliție din localitate. O puteți trimite către Inspectoratul Județean de Poliție.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
adrian@13, utilizator
Am uitat sa spun când a postat reclamația a șters atât numele cât și cnpul. Reclamația am făcut-o către primărie deoarece privea furt de curent din iluminatul public. Dacă nu se vede numele și cnpul pot face la Poliție.
Da . Puteți formula plângere . Dacă a sters numele și cnp nu inseamnă că este totul in regulă. In opinia mea, actiunea sa a dat posibilitatea persoanei care a comis furtul respectiv să inceteze și să ascundă urmele evitând răspunderea penală. Soluția legală ar fi fost să constate că aspectele nu sunt de competența sa si ar fi trebuit să o inainteze organelor abilitate să efectueze cercetări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia, incriminata sau nu acum? mela20 mela20 Buna ziua, Va rog o lamurire din partea profesionistilor in domeniu, pana la urma Calomnia mai este sau nu incriminata la acest moment? Stiu ca au fost multe ... (vezi toată discuția)
Supraveghere parcare Ionut1512 Ionut1512 Buna ziua, Recent vecinul de la partea si-a instalat camere de luat vederi fara a ni se cere acordul.Le-a montat pe fatada blocului si surprinde parcarea ... (vezi toată discuția)