avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil? Daca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil? Daca nu ,ce pot ...

Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil?
Daca nu ,ce pot face legal ,ca dupa moartea mea si a sotului ,sa nu intre la mostenire decat 2 copii din cei 3 ,pe care i avem!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:24, 8 Noiembrie 2020
Nu puteți "desfia".
Însă puteti sa va înstrăinați bunurile din timpul vieții. Fie celorlalți doi copii, fie altei persoane. Astfel încât, la decesul dvs să nu mai aveti nimic de moștenit.
Nici daca l-ati fi infiat, nu-l puteati desfia, darmite asa, ca e al dvs.
Il puteti dezmosteni doar indirect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru desfiere emylya45 emylya45 Ce conditii trebuie implinite pentru conditii pentru desfierea propriului copil? Am un copil de 25 ani pe care doresc sa-l desfiez ( sa nu mai fie scris Emilia ... (vezi toată discuția)
Succesiune flori54 flori54 Buna ziua! Sunt o mama , sotul decedat si am 2 copii. As vrea sa las toata averea mea copilului cu care locuiesc insa celalalt copil al meu nu vrea sa renunte ... (vezi toată discuția)
Se pot dezmosteni copiii? Nedumerire466 Nedumerire466 Buna ziua. Am o discutie pe un alt forum cu un user. Sustine ca parintii isi pot dezmosteni fii prin testament. Eu stiam ca fiii nu pot fi dezmosteniti in ... (vezi toată discuția)