Am o problema legata de o constructie si apelez la cei cu mai multa experienta pentru un sfat.
Problema este urmatoarea : am achizitionat o constructie aflata in stare nefinalizata, la care i-am adaugat o anexa. Insa recent, un vecin care are proprietatea alaturata de a mea, sustine imobilul meu s-ar afla prea aproape de gardul ce desparte cele 2 proprietati. Trebuie mentionat ca atit eu, cit si vecinul respectiv, am achizitionat imobilele in stare nefinalizata, cu distanta dintre acestea si gardul de delimitare a proprietatilor trasate de fostii constructori.
Intrebarea mea este : la ce distanta trebuie sa se afle zidul casei mele fata de gardul ce desparte proprietatea mea de proprietatea vecina ? Ce act normativ reglementeaza in prezent situatia distantei dintre 2 proprietati (sau mai bine spus, dintre un imobil si gardul ce desparte proprietatile vecine) ?
In cazul in care eu sau vecinul meu construiesc/construieste in intregime si pe cheltuiala mea/lui gardul de delimitare a proprietatilor noastre, poate avea respectiva persoana dreptul de a vopsi gardul respectiv si pe partea vecinului ?
Va multumesc cu anticipatie.
Liviu
...servitutea picaturii din streasina reglementeaza situatia de vecinatate intre doua constructii...adica picaturile de ploaie de pe constructia dvs. nu are voie sa cada pe fondul invecinat...
Vecinatate
cornelpoprock
Casa in care locuiesc are calcanul comun cu al vecinului; tot pe acelasi aliniament (pe terenul meu) am construit o magazie care se este la cca 15..20 cm ... (vezi toată discuția)