avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va adresez si eu urmatoarele intrebari: 1. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va adresez si eu urmatoarele intrebari: 1. Daca mama ...

Buna ziua,

va adresez si eu urmatoarele intrebari:
1. Daca mama a decedat, cum poate un fiu sa devina noul proprietar al casei? (mama era proprietar)

2. Daca mama i-a dat unui copil o parte din casa (fara nici un act), este luata acea parte a casei ca si dare legala in considerare? (si daca da, cum o justifica?)

3. Daca doi frati au aceasi adresa in buletin unde e casa - trebuie acordu vreunuia?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
silviu39, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviu39 , utilizator 21:22, 10 Noiembrie 2020
Mergeți la un notar și dezbateti succesiunea după defuncta dvs mama.Nu are nici o.valoare din punct de vedere juridic "improprietarirea/donația facuta verbal de către mama.Treceti și pe la un avocat sa explicați situația cu care va confruntați și să primiti solutii legale.
Multumesc pentru raspuns, as vrea totusi sa stiu care ar fi demersurile necesare ca un fiu sa devina noul proprietar?
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
silviu39, utilizator
pai, nu o sa devina numai unul proprietar decat daca celalalt renunta la mostenire sau daca o accepta si apoi fac partaj.
Proprietar devine mergând la notar si în urma dezbaterii succesiunii primind certificatul de moștenitor.Nu se intelege exact din postarea dvs situația de fapt dar presupunem ca sunt 2 frați iar unul a primit în timpul vieții de la mama un imobil fără a i se transmite dreptul de proprietate prin acte autentice .In aceasta situatie Ambii frați vor merge la notar pt succesiune și pt a-si partaja amiabil bunurile care exista in masa succesorale,In caz contrar instanța va fi singura soluție.daca exista neînțelegeri privind împărțirea bunurilor,cotele părți ce li se cuvin etc.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
cum se poate face o cerere pt eliberarea unui act de proprietate (unde locuiesc) - acesta fiind pierdut, iar properitarul (mama) decedata?

la fel si pt eliberarea unui certificat de deces?

Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.se da următoarea situație.suntem 2 frați, mama ... Maryyyy121212 Maryyyy121212 Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit.Acum fratele meu o tot constrânge pe mama să îi facă ... (vezi toată discuția)
Succesiune coryna_urziceanu coryna_urziceanu Buna ziua, In urma decesului tatalui raman mostenire : o casa, o masina si un apartament.Mostenitorii sunt 2 frati.Intelegerea dintre frati ar fi: masina ... (vezi toată discuția)
Certificat de proprietate! buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii ... Amalia222 Amalia222 Certificat de proprietate! Buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii lui sunt mostenitorii bunicului meu, el era proprietarul unei case si a unei suprafete de ... (vezi toată discuția)