avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună dimineața. Dacă depun banii în contul bancar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună dimineața. Dacă depun banii în contul bancar al copilului, ...

Bună dimineața. Dacă depun banii în contul bancar al copilului, mama coplilului meu poate sa îmi facă ceva? Pe scurt, este diferența de bani pe care trebuie sa o plătesc din martie 2018 pana în Iulie 2020 ca pensie alimentara. Prin ordonata președențiala în Iulie 2018mama copilului a obținut ca pensie alimentara doar un sfert din salariul minim pe economie, ar fi fost cam 290 de lei lunar. , Eu am început de atunci sa plătesc câte 5 milioane, Iar în luna septembrie 2019 pe fond sa stabit contribuția în coantum de 25% la suta din venitul lunar al fiecăruia părinte, dar nu mai puțin de 1150 de lei lunar. Se va presta în natura de către mama și tatăl în echivalent bănesc din Martie 2018 pana la majorar. În Iunie 2020 curtea de apel București menține aceasta Hotărâre, încep sa plătesc pensia 1150 asa cum sa pronunțat instanta, cam ciudata aceasta pronunțare pentru mine,dar în fine. Problema nu ar fi Acesta pensie de 1150, nu m-am aștepta la această sumă și momentan nu ar fi o problema. Problema ar fi acești 205 de milioane de plată, bani care provine ca diferența de plata pensie alimentara, de la 5mil lunar la 1150 este o diferență mare, și mama copilului ii dorește cât mai repede și pe contul ei. Ma amenință că voi plăti mai mult și cât de curând dacă nu ii fac transferul pe contul ei.. Ce poate sa îmi facă, sau ce intenționează? I-am comunicat ca voi face plata în 4 transe începând cu luna aceasta pana în Luna Martie 2021, dar pe contul copilului.. Doresc sa ii folosească fata acești bani vând va fi mare, poate sa ii scoată când va împlini 14 ani. Pe lângă acești bani ii voi pune alți, pensia alimentara o plătesc normal, bani ii trimit cand am în plus, când îmi solicita doamna la fel, bani de cadouri pentru Paște, Crăciun Mereu, la fel și de ziua de naștere și de nume. În tara când vin ii fac poftele si ii cumpăr tot ce își dorește, o îmbrac de școală. Etc. Sunt un tata normal și o iubesc. Mama copilului a câștiga și ea destul de bine, pensia o primește la timp fata, ajutor are din ambele părți... Nu sa plâns niciodată ca nu are, și din contra.. Nu știu ce urmărește, am avut probleme și conflicte cam mereu cu ea, mai ales pe legături personale cu minorul. As dori sa știu dacă procedez corect cu această decizie de a pune bani în contul fetei, și dacă doamna poate sa ma tragă la răspundere cu ceva, sau sa îmi facă ceva. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
Iuret, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuret , utilizator 00:10, 10 Noiembrie 2020
Nu puteti sa condiționați cum vor fi folosiți banii de către mama.Teoretic în interesul copilului dar în nici un caz cum va doriti dvs ca acestia sa ramana la dispoziția copilului după vârsta de 14 ani etc.Daca nu este de acord sa-i achitați în 4 transe probabil.o sa va execute silit.
Sunt bani cupilului de la tasu. Dacă mâine mor, dispar și bani. Dacă primeam hotărârea peste 5 ani? Plăteam 1 miliard? Într-o luna? Sa fim serioși. Nici ca tata, dar nici ca mama.!!Aici nu este vina mea, aici este o problema a justiției. Dacă se judeca dosarul în 3 luni maxim, exemplu alte tari. As fi plătit într-o luna toți bani. Tot judecătorul te scoate dator și tot acolo ajungi dacă nu plătești. Mișto!!! Te executa dacă este rea, ce îți poate lua? Casa este a banci, generația noastră asa își cumpără casă. Uni care fura au palate! Proprii pe salariu, care salariu în România? Sa ne caute executoriu prin străinătate, acolo muncim! Chiar asa. Mama dorește sa ii cheltuie mai repede, tasu se gândește la viitor. Deci tatăl mereu va fi cel rău?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu puteti sa condiționați cum vor fi folosiți banii de către mama.Teoretic în interesul copilului dar în nici un caz cum va doriti dvs ca acestia sa ramana la dispoziția copilului după vârsta de 14 ani etc.Daca nu este de acord sa-i achitați în 4 transe probabil.o sa va execute silit.

Copilul nu poate avea cont fara un împuternicit ...deci cine sa fie ? Dvs? Sau fosta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn.ma.trageti pe mine de urechi pt problemele pe care le aveti cu fosta sau pt ca raspunsul meu la intrebare dvs nu va convine.In justiția asta amarata din țară mai adresați o intrebare moka pe un forum,mai platiti o nimica toata unui av pt un proces etc.Adresati-va in tara unde lucrați unui av,vedeti care sunt costurile unei consultații sau ale unui proces și o sa fiti mulțumit că încă va judecati in Romania.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Sărut mâna. Eu l-am deschis, este un cont junior personalizat și cu multe avantaje, bani pot fi retrași după vârsta de 14 ani a copilului. Mama copilului nu a dorit sa meargă cu mine la bancă..

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara michaitza1974 michaitza1974 Am primit comunicare acasa ca divortul s-a incheiat si ca trebuie sa platesc pensie alimentara o anumita suma de bani, o alta suma de bani cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara/schimbarea numelui copilului GeorgAldea GeorgAldea Stimate Doamne, Stimati Domni, din luna mai 2010 sunt divortat si am un baietel de 8 ani care a ramas cu fosta sotie in localitatea unde am trait pina pe ... (vezi toată discuția)
Pensia limentra si custodia copilului cristina@1234 cristina@1234 in anul 2006 am parasit tara iar sotul a facut plangere la politie ptr parasire de domiciliu si abandon familiar tin sa anunt ca eu nu aveam domiciliul ... (vezi toată discuția)