avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decizia irevocabila la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decizia irevocabila la divort

Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul meu ; oare avea dreptul?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:05, 26 Decembrie 2009
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului
Art. 307. - Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Trebuie sa aveti in vedere ca legea prevede ca pentru a fi considerata infractiune , aceasta retinere sa fie facuta in mod repetat , astfel incat sa rezulte ca nu este vorba de ceva intamplator, izolat ci de o tendinta sistematica de a il indeparta pe minor de celalalt parinte , adica de dumneavoastra .

Daca nu ati cerut sau obtinut in instanta dreptul de vizitare a minorului , puteti introduce o astfel de actiune .
Cam greu de demonstrat reaua vointa!!!!!
In acest caz nu se vorbeste de rea vointa,ci de incalcarea unui drept stabilit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)
Sindromul alienarii parentale dumitrumihaila dumitrumihaila Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o informatie.As dori sa stiu daca in tara noastra este recunoscut de justitie sindromul de alienare parentala si in ce ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)