avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... salutare tuturor!as vrea sa imi spuna si mie cineva ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

salutare tuturor!as vrea sa imi spuna si mie cineva care sunt ...

salutare tuturor!as vrea sa imi spuna si mie cineva care sunt consecintele nerespectarii clauzelor dintr un contract de inchriere?concret este vorba de o prevedere prin care cel care a inchiriat un spatiu stipuleaza ca va creste chiria la fiecare 3 ani cu un anumit indice(MUICP) si nu a facut asta nici o data.intrebarea mea este cine este de vina?locatarul ca nu a emis factura cu chiria actualizata sau locatorul ptr.ca nu a trimis un act aditional?daca este vina locatorului se pot cere plata sumei retroactiv?multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aș spune "vină". Îmi sună mai degrabă că este o vocație a locatorului de a crește chiria astfel. Dacă nu a crescut-o nu înseamnă că se dărâmă contractul, dar nici nu înseamnă că poate solicota retroactiv acea creștere. Nu știu ce scrie în contract, poate e vreo excepție, vreo prevedere mai ciudată sau care să prevadă altceva, dar mă îndoiesc.

alex_cernea a scris:

salutare tuturor!as vrea sa imi spuna si mie cineva care sunt consecintele nerespectarii clauzelor dintr un contract de inchriere?concret este vorba de o prevedere prin care cel care a inchiriat un spatiu stipuleaza ca va creste chiria la fiecare 3 ani cu un anumit indice(MUICP) si nu a facut asta nici o data.intrebarea mea este cine este de vina?locatarul ca nu a emis factura cu chiria actualizata sau locatorul ptr.ca nu a trimis un act aditional?daca este vina locatorului se pot cere plata sumei retroactiv?multumesc

Discutati cu un avocat si trimiteti-i contractul sa il studieze.
Nimeni nu va poate raspunde corect la aceste intrebari fara sa cunoasca clauzele contractului.
Un avocat intelege altfel din punct de vedere juridic , ceea ce s-a stipulat intr-un contract, s-a scris intr-o cerere de chemare in judecata, etc...

Doar dupa studierea contractului se poate stabilii cine este in culpa pentru neexecutarea clauzei respective.

Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de modificare a chiriei ContSters62729 ContSters62729 Am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 3 ani, eu persoana fizica Este in regula o clauza de modificare a chiriei,poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)
Aplicare penalitati retroactive la un contract comercial Clau Clau Pentru un contract de chirie spatiu comercial incheiat in 2005 si valabil pana la 1.01.2012 pe parcursul caruia facturile emise de catre furnizor au fost ... (vezi toată discuția)