avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Cunosc urmatoarea situatie: un cetatean a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Cunosc urmatoarea situatie: un cetatean a lovit o ...

Buna seara. Cunosc urmatoarea situatie: un cetatean a lovit o fetita de 9 ani pe trecerea de pietoni, la finele lunii iulie 2019. Din fericire, accidentul nu a avut urmari grave. Fetita a stat cateva zile in spital pentru investigatii (s-a lovit la cap in cadere si a sangerat, in rest nimic grav), care au iesit ok. Dupa accident, cetateanul a fost testat cu etilotestul si a iesit zero. La sugestia unui politist de la rutiera, a dat si probe biologice (sange) si a iesit ok (nu a consumat niciodata droguri sau alte substante halucinogene, nu era baut). Dupa accident, cetateanul a circulat cu dovada, pe care a prelungit-o cateva luni, apoi a venit pandemia si valabilitatea s-a prelungit automat. Soferul s-a adresat Parchetului si a aflat numarul dosarului de cercetare penala. De la accident a trecut un an si trei luni si soferul nu a fost contactat de nimeni. Nici de Politie, nici de Parchet, nici de la instanta, nici de familia fetitei (asiguratorul RCA a despagubit familia cu o suma de bani, care a acoperit cheltuielile medicale). Intrebare: Exista un termen de la care se prescrie o astfel de situatie? Merita ca soferul sa depuna la Parchet o cerere de urgentare a cercetarii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate depune cerere de urgentare, dar poate sa mearga si sa se intereseze de stadiul cercetarilor la politist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal accident de circulatie ovidiussmmi ovidiussmmi In vara acestui an am facut un mic accident cu motocicleta,eu fiind singura victima a propriului accident...si mi sa intocmit dosar penal fiind incadrat la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice nesolutionat de 3 ani Vera_burbutan Vera_burbutan Va rog sa imi da-ti vreo idee ptr eu nu mai stiu ce sa cred. In vara anului 2009 am iesit de pe o straduta cu spatele, nu m-am asigurat si am lovit o dacia ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui spray pentru astm și influența acestuia asupra alcoolemiei: 1,3 la etilotest, 0,00 în analizele iml. pot obține dovadă cu drept de circulație? AdrianDorin AdrianDorin Aș dori să fac o cerere procurorului pt a îmi elibera o dovada cu drept de circulatie. Folosesc un spray pt astm care conține si etanol, în urma unui ... (vezi toată discuția)