avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua,mama mea are niște probleme de sănătate ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua,mama mea are niște probleme de sănătate și a obținut ...

Buna ziua,mama mea are niște probleme de sănătate și a obținut diagnostic profesional,dar la locul de munca nu i au dat boala profesională,ma puteți ajuta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:59, 10 Noiembrie 2020
Nu cunosc termenul de diagnostic profesional.
Cine i-a dat "diagnosticul profesional" trebuie sa fie medic si daca afectiunile se incadreaza in prevederile legale trebuie sa completeze formularul BP1 si sa-l inainteze la DJSP. In baza acestui formular, DJSP dispune medicului de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, sa cerceteze cauzele care au dus la respectivul "diagnostic profesional".
Daca sunt indeplinite conditiile legale, in urma cercetarii si a avizarii PV de cercetare, DJSP intocmeste formularul BP2 in baza caruia angajatorul inregistreaza BP si completeaza formularul FIAM.
Cititi HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 149-177 Gasiti legislatia pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Ortostatismul prelungit mi a afectat genunchii.Am ajuns la leziune de menisc care trebuie oprata.Se incadreaza acesta afectiune ca boala profesionala? (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)