avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dosar urmarire penala intocmit de Jandarmerie ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dosar urmarire penala intocmit de Jandarmerie ?

Buna ziua ,
Vreau sa stiu daca pentru furturile ( tentative ) cu autori cunoscuti , in care patrule de la Jandarmerie au prins faptuitorii pot sa intocmeasca dosare de urmarire penala , fara a fi nevoie sa mai sesizez organele de politie .
Daca se poate pe scurt cu referire la articole din c.p. sau c.p.p. sa transmiteti procedurile care trebuie efectuate pentru incidentele ( flagrante ) cu autori cunoscuti , de organele de politie . ( sau de Jandarmerie ? )
Va multumesc .
Sarbatori fericite pentru colectivul dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:11, 26 Decembrie 2009
Buna ziua !
In conformitate cu art. 19, al.(1), lit.r) din Cap. III al Legii nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, capitol intitulat "Atribuţiile Jandarmeriei Române", aceasta are si aceasta competenta:
" r)efectuează, în condiţiile legii, acte necesare începerii urmăririi penale pentru infracţiunile constatate pe timpul executării misiunilor specifice, potrivit prevederilor art. 214 din Codul de procedură penală;".
Cu stima !
Raspunsul dlui Zaharia ma scuteste de orice comentariu!=D>
Concluzionez sec fara sa mai argumentez bazat pe textul de lege fiindca il aveti mai sus: Jandarmeria are competenta de a efectua actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru faptele constatate in efectuarea misiunilor specifice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 337 din ncp-sustragere de la recoltare probe biologice aurelpesa aurelpesa - am un dosar in care inculpatul a fost trimis in judecata pt sustragere de la recoltarea de probe biologice. Constatarea a fost facuta de jandarmi si politia ... (vezi toată discuția)
Cercetare lucida lucida cu mult respect, unui militar i se intocmesc la politie actele premergatoare urm. penale pt, ceva ce s a presupu s ca s a facut in afara unitatii, nu are ... (vezi toată discuția)
Plangere penala piatravasile piatravasile Buna seara. As dori sa stiu care sunt pasii care se fac dupa ce a fost depusa o plangere penala? (vezi toată discuția)