avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Respingere cerere anulare amenda ca neintemeiat desi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Respingere cerere anulare amenda ca neintemeiat desi este PV este incomplet

Buna ziua,

Am formulat o contestatie pentru anularea unui proces verbal de contraventie in drept conform oug 2/2001 art 17 motivatiile fiind urmatoarele:

- nume incomplet (in PV este scris doar 1 prenume, nu ambele);
- numele localitatii in care s-a produs abaterea este inteligibil (scris urat) se intelege doar Buuuuuu (chiar daca stim cu totii ca localitatea este bucuresti);
- CNP-ul este scris gresit (exista un 3 acolo unde ar trebui sa fie cifra 5);
- Prenumele Agentului constatator este inteligibil, procesul verbal nu a fost semnat de martor.

Rezolutia (venita dupa 3 amanari si 5 luni de asteptare) este ca plangerea a fost respinsa si am dreptul la apel in 30 de zile.

Complet: Complet amanari pronuntare pt. jud.VASILE ROXANA I
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria XXX nr. xxxxxx din data de xx.xx.2020 încheiat de intimată. Ia act că intimata nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea şi motivele de apel se depun la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispozi?ia păr?ilor prin mijlocirea grefei instan?ei astăzi, 09.11.2020.
Document: Hotarâre 8250/2020 09.11.2020

Intrebarea este de ce s-a respins si ce mai pot apela?

Multumesc anticipat,
Raul
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:52, 24 Noiembrie 2020
S-a respins pentru că nici unul dintre motivele invocate de dvs. pentru anulare pe motiv de nulitate absoluta, conform art. 17 din OG2 /2001 nu se regăsesc în acel articol. În plus "inteligibil" nu înseamnă ce credeți dvs., ci exact contrariul.

Nu știu ce mai puteți scrie pentru apel, așteptați oricum să vi se comunice hotărârea cu motivarea instanței, pentru asta. Sunt prea puține indicii oferite de dvs., pentru a se putea emite o opinie.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
latka, utilizator
Nulitate absoluta nu se refera si la gresirea datelor personale?
Vorbim despre gresirea numelui si a prenumelui precum si a cnp-ului.

De asemenea, formularea in cerere este de forma "nu este inteligibil" - nu se intelege

Banuiesc ca nu pot recontesta amenda, intrebarea in acest caz fiind ce pot face la solicitarea apelului?

latka a scris:

S-a respins pentru că nici unul dintre motivele invocate de dvs. pentru anulare pe motiv de nulitate absoluta, conform art. 17 din OG2 /2001 nu se regăsesc în acel articol. În plus "inteligibil" nu înseamnă ce credeți dvs., ci exact contrariul.

Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Raulcosmim12, utilizator
nu se poate spune ce vi s-a respins decat dupa se comunica hotatarea.in functie de aceasta puteti ataca în 30 zile .cel mai bine e sa faceti cererea de apel prin avocat,

Raulcosmim12 a scris:

Nulitate absoluta nu se refera si la gresirea datelor personale?
Vorbim despre gresirea numelui si a prenumelui precum si a cnp-ului.

De asemenea, formularea in cerere este de forma "nu este inteligibil" - nu se intelege

Art. 17 se refera la lipsa unor date importante, nu la greșeli de redactare.

Nu știu ce ați scris dvs. în plângerea contravențională, dar în postarea inițială ați scris "este inteligibil".
si off topic, cuvantul la care faceti referire este ilizibil.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala naty2004 naty2004 La inceputul acestui an , sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru ca a parcat intr un loc nepermis, citind procesul verbal ( acesta ne a fost ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)