avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Intr-un condominiu cu 16 apartamente exista ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Intr-un condominiu cu 16 apartamente exista o boxa ...

Buna ziua,

Intr-un condominiu cu 16 apartamente exista o boxa sub casa scarii care nu este evidentiata in nici un document de apartamentare a blocului.
Desi acest spatiu face parte din casa scarii adica spatiu comun, notarul a dat boxa ( care nu se regaseste pe nici un document) in folosinta exclusiva unui singur apartament fara acceptul celorlalti locatari care s-au trezit intr-o zi cu cheia pe boxa.
Cum pot cele 15 apartamente sa isi aduca in folosinta comuna aceasta boxa care are si curentul platit de toti locatarii?
Cum poate fi tras la raspundere notarul care a incheiat contractul de vanzare-cumparare dand folosinta exclusiva unui singur apartament?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:03, 10 Noiembrie 2020
Notarul ,legal nu avea calitatea sa incheie documentul de achizitie parte comuna din condominiu
Cine figureaza drept vanzator?
Cine a incasat si beneficiat de contravaloare boxa?
Cine a facut evaluarea boxei?
Ca sa fi executat evaluarea tehnica ar fi trebuit sa aiba la dispozitie,planuri,relevee tehnice,cartea tehnica a constructiei
Ati verificat atent cartea tehnica a constructiei?
Asociatia de proprietari are dreptul sa solicite in instanta anularea documentului notarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)
Dependintele blocului danmagda12 danmagda12 Cum pot afla destinatia unor dependinte de pe scara blocului?Boxele dintre etaje au fost folosite de catre cei de la parter timp de 27 de ani1961 -1989.Acum ... (vezi toată discuția)