avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoanele cu domiciliul inafara UE pot mosteni averea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoanele cu domiciliul inafara UE pot mosteni averea parintilor ...

Persoanele cu domiciliul inafara UE pot mosteni averea parintilor ?
Fiica stabilita in USA are drept de mostenire in caz de deces al parintilor din Romania ? In caz afirmativ procedura de mostenire se poate derula prin notariat public ?
Cel mai recent răspuns: veresjanos787 , utilizator 10:46, 11 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa va moșteniti părinții indiferent de tara in care locuiti.
Dreptul la moștenire se bazează pe relatia de rudenie care există între persoana despre a carui moștenire este vorba (de cuius) si persoana care are calitatea de mostenitor.

Dacă sunteti unic moștenitor sau, in cazul in care sunt mai multi moștenitori si toti sunt de acord cu dezbaterea mostenirii atunci aceasta se poate face la notariat.

Avand in vedere ca va aflati in strainatate, puteti împuternici un avocat care sa va reprezinte interesele, nu este necesar sa fiti prezenta personal in fata notarului.

Daca sunt mai multi mostenitori si nu exista consens cu privire la dezbaterea succesiunii pe cale amiabila la notar, va trebui sa va adresati instantei de judecata.


Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Multumesc pentru informatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune xdrftw xdrftw Pot sa fiu dat in judecata de fratele meu vitreg daca nu deschid succesiunea? (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii burdusel liviu burdusel liviu cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit ... (vezi toată discuția)
Descendent renuntator lolo0112 lolo0112 in cazul in care la mostenire vin sotia supravietuitoare si un descendent care renunta la mostenire, ramane unic mostenitor sotia supravietuitoare, sau in ... (vezi toată discuția)