avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune mostenitor

Uzucapiune mostenitor. Buna ziua. Bunica mea, ultimii 20+ ani din viata i-a locuit in curtea parintilor ei, decedati cu mult timp inainte. Succesiunea nu s-a facut si totul este inca pe numele lor. Bunica are 2 frati, dar ei locuisera in curte doar in tinerete.

Bunica mea a decedat acum 5 ani. Are dreptul tatal meu la uzucapiune in calitate de mostenitor?

Citind aici, asa pare:
[ link extern ]

Care e parerea dvs?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:14, 12 Noiembrie 2020
Parerea mea e ca nu.
Bunica trebuia sa isi fi dezbătut succesiunea după parinti.
Uzucapiunea nu este mijlocul de dobândire a dreptului de proprietate, pe baza pasivității.
Mergeti la avocat ca sa va facă o analiza de caz atenta și aprofundata.
Poate fi destul.de mult.de.discutat și.de analizat.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni peste succesiuni mioararadu mioararadu buna ziua am nevoie de un sfat in legatura cu succesiunile facute dupa cei decedati .Astazi am mers sa fac schita casei curtii facute de parintii mei neavand ... (vezi toată discuția)
Succesiuni nedezbătute de zeci de ani: pot invoca moștenitorii uzucapiunea? Simona Ciobanu Simona Ciobanu Bună ziua, Bunica mea deține ca și coproprietar împreună cu mama ei și un frate un teren+casă începând cu anul 1985 după ce au dezbătut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Lipsa act de proprietate pe casa addonys_2007 addonys_2007 buna ziua! Din anul 1981 stau cu mama intr-o casa la tara, facuta pe pamantul unei bunici ale mele care intre timp a decedat. Aceasta bunica are 3 copii: ... (vezi toată discuția)