avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... se poate beneficia de pansie si salariu functionar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

se poate beneficia de pansie si salariu functionar public in acelasi timp?

Buna ziua!
Tatal meu este functionar public, dar vrea sa iasa la pensie . Poate sa beneficieze de pensie si sa lucreze in continuare ca functionar public?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ion_raluca , utilizator 20:33, 13 Noiembrie 2020
În sistemul public de pensii, în cazul unui beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit un contract individual de muncă sau o decizie de numire într-o funcție publică.
Dacă tatăl dumneavoastră se află în una dintre situațiile de mai sus (pensione anticipiată sau anticipată parțial) și vrea să continue, atunci răspunsul este că nu le poate cumula.
Pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.
Am înțeles....
Este vorba despre pensie de limita de vârstă.
Poate beneficia de pensia de limita de vârstă si poate continua si cu serviciul ca funcționar public în același timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are ... viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are grupa de munca, deci se poate pensiona, poate fi mentinut in functia publica in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează ... Insuratei1 Insuratei1 Bună ziua.Sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează să ies la pensie de limită de vârstă.Daca rămân în continuare în activitate,pot ... (vezi toată discuția)