avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, la care sper sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, la care sper sa ma ajutati. ...

Buna ziua,
Am urmatoarea nelamurire, la care sper sa ma ajutati.
Copilul nostru s-a nascut pe 2 iulie 2019, moment din care sotia mea, studenta (atunci si acum) a primit indemnizatia pentru crestere copil.
In martie as dori ca eu sa intru o luna in concediu de crestere copil (care este si obligatorie din cate am citit).
Ulterior de la 1 aprilie doresc sa ma intorc la serviciu.
Intrebarea este: voi beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului, nu? (chiar daca am stat doar o luna in CCC)
Sotia nu va mai depunde acte pentru indemnizatie.
Din ce am gasit in lege, nu ar fi o perioada minima mai mare de acea luna obligatorie de concediu crestere copil, ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie.
De asemenea ma incadrez in cele minimum 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, pentru a reveni in campul muncii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 13 Noiembrie 2020
Intrebati si la AJPIS...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea stimulentului de insertie ClaudiuGabriel ClaudiuGabriel Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: Copilul s-a nascut pe 14 iunie 2012, si sotia a intrat in concediu de ingrijirea copilului, optand pentru un an de ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului de crestere copil pentru tatal copilului bygserv bygserv Buna ziua. Vin in atentia dumneavoastra cu o problema putin mai aparte. Sotia mea trebuie sa nasca peste 2 luni dar nu lucreaza cu contract de munca, in ... (vezi toată discuția)