Buna ziua,
Chiriasul meu care este titular de contract ne-a trimis un mesaj pe whatsup informand ca se desparte de sotie si ca el pleaca din tara. In urma discutiilor telefonice a fost de acord sa reziliem contractul de inchiriere si sa elibereze apartamentul pana pe 30 noiembrie. I-am trimis notificarea de reziliere care i-a fost livrata personal, in mana, prin care era informat ca trebuie sa elibereze apartamentul pana pe 30 noiembrie. Apoi am inchiriat apartamenul altei persoane incepand cu data de 1 decembrie 2020. Acum insa, chiriasul impreuna cu sotia si copilul afirma ca ei nu au unde sa se duca, nici nu vor sa plece si nici sa plateasca. Ce putem face in acest caz, avand in vedere ca noul chirias trebuie sa preia apartamentul la 1 decembrie 2020?
Nu aveti ce sa faceti decât sa restituiti cu scuze celui de-al doilea chiriaș sumele date în avans.Daca nu vor sa plece va rămâne procedura evacuarii prin instanta care oricum cu toata celebritatea procedurii respective durează 2-3 luni.Daca prindeti și un nou lock-down sunt sanse mari sa prindeti .1 mai cu chiriașii actuali.Intr-o varianta super optimistă tot durează până în ian,februarie.
Este bine sa aveti grija la daunele-interese ale noului chirias care a ramas pe dinafara si l-ati incurcat.
Daca ne-ati fi informat mai inainte de a face astfel de nazbatii v-as fi spus sa mergeti la avocat pentru o corelare inteligenta tehnico-juridica a situatiei dar acum nu mai are sens sa mergeti la avocat decat daca va da in judecata noul chirias, caz in care veti avea nevoie de avocat.