avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instanta a refuzat ca neintemeiata solicitarea mea de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Instanta a refuzat ca neintemeiata solicitarea mea de executare silita

Sunt proprietarul unui apartament. Am facut in decembrie anul trecut un contract de inchiriere pentru o perioada de 3 luni. Dupa 1 luna am facut un document privat prin care am notificat chiriasii ca nu voi prelungi contractul si le voi solicta sa plece la 29 februarie 2012, la expirarea contractului. Au semnat de luate la cunostinta. Aceeasi notificare a fost transmisa si cu scrisoare recomandata, insa nu au ridicat-o de la posta. Dupa expirarea contractului, au refuzat sa elibereze apartamentul, asa ca i-am somat oficial prin executor judecatoresc. In prezent am depus prin executor judecatoresc o solicitare catre instanta de executare silita in vederea evacuarii. Inca nu am intrat in posesia documentului emis de instanta, insa am inteles ca instanta a refuzat ca neintemeiata solicitarea mea de executare silita, si am dreptul sa formulez un recurs in termen de 5 zile de la comunicare. In acest context, sunt in cautarea unui avocat specializat in astfel de spete, care sa preia acest caz.
Cel mai recent răspuns: madoiclimber , utilizator 18:29, 8 Aprilie 2012
Din punctul meu de vedere chiriasii nu trebuiau sa fie notificati ca le expira contractul. Presupun ca acestia stiau de data incetarii acestuia din moment ce l-au semnat si cunosc obligatia de a elibera spatiul. In cazul in care acestia nu il eliberau la termen, dvs. trebuia sa ii notificati acordandu-le un termen, iar daca nu respectau acest termen initiati o actiune in evacuare in care ati fi aratat instantei ca ati facut toate demersurile legale si ati aratat buna-vointa chiriasilor pentru a evacua spatiul. In acest fel sunt sigur ca instanta s-ar fi pronuntat in favoarea dvs.
Verificati care sunt motivele de respingere si procedati ca atare.
Un avocat care sa va reprezinte veti gasi la Baroul de Avocati din localitatea resedinta a judetului unde domiciliati.
Asa cum sugerati si dumneavoastra am si procedat. Adica dupa expirarea contractului, le-am transmis o notificare in mod oficial, prin executor judecatoresc, prin care le-am pus in vedere sa elibereze apartamentul ca urmare a expirarii contractului, si le-am acordat un termen suplimentar de 5 zile pentru eliberarea apartamentului si plata debitelor. De fapt, actiunea prin executor la instanta pentru acordul evacuarii am depus-o dupa 3 saptamani de la expirarea contractului, tocmai ca sa le dau timp sa plece in mod amiabil. Cum se comunica de catre instanta motivele pentru respinderea ca neintameiata a solicitarii de executare silita? Sunt tranmise executorului judecatoresc care a depus dosarul, trebuie sa ma duc eu la judecatoria respectiva sa ridic documentele, sau sunt comunicate direct la domiciliu prin scrisoare recomandata?
Fie solicitati executorului judecatoresc sa faca o copie dupa incheierea de sedinta / hotararea aflata la dosar, fie studiati dvs. dosarul la arhiva.
Va multumesc mult. Sper sa ma lamuresc cat mai repede unde este problema care a determiant instanta sa ia o asemenea decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi noul cod civil, intrebari privind noile reguli pt evacuare la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Buna ziua, sunt noua pe acest forum si speram sa nu ajung niciodata in situatia de a cere un sfat pentru evecuarea unor chiriasi. Situatia este urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Restituirea apartamentului inchiriat la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Am mai prezentat unele detalii despre cazul cu care ma confrunt... Am inchiriat un apartament, cu contract de inchiriere pe durata determinata, ... (vezi toată discuția)
Somatie prin executor judecatoresc pentru eliberare boxa inchiriata supercurat supercurat Buna ziua, Folosesc de mai multi ani un spatiu din subsolul blocului ca si boxa, avand contract de inchiriere si fiind la zi cu platile. Ma trezesc astazi cu ... (vezi toată discuția)