avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie prin executor judecatoresc pentru eliberare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie prin executor judecatoresc pentru eliberare boxa inchiriata

Buna ziua,
Folosesc de mai multi ani un spatiu din subsolul blocului ca si boxa, avand contract de inchiriere si fiind la zi cu platile. Ma trezesc astazi cu o somatie parafata de un executor judecatoresc, prin care sunt somat ca in termen de 5 zile de la primire, sa eliberez spatiul ocupat, pe motiv ca il ocup abuziv si fara contract.
Somatia se incheie asa: "In cazul in care nu veti da curs prezentei somatii, va aducem la cunostinta ca subscrisa vom face demersurile necesare pentru evacuarea bunurilor dvs.pe cale publica, urmand sa fiti actionat in judecata pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu evacuarea"
Ma intereseaza daca pot face evacuarea, chiar daca o sa le raspund ca am contract si sunt cu platile la zi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
supercurat, utilizator
Faceti adresa in scris catre proprietar in care mentionati existenta contractului si a platilor la zi. In cazul in care inteleg sa continue demersurile de evacuare aratati ca veti solicita daune materiale si morale ca urmare a nerespectarii contractului dintre parti. Transmiteti aceasta adresa si executorului daca in somatie se mentioneaza un nr de dosar de executare. Daca este o simpla somatie transmisa prin executor nu aveti de ce raspunde executorului.
Daca este vorba de un dosar de executare pornit in baza unui titlu executoriu/hot judec atunci ar tb sa faceti o contestatie la executare in instanta.
In mod sigur nu este decat o somatie transmisa prin executor. Pe de alta parte, vroiam sa ma asigur ca nu ma trezesc cu lucrurile in strada si apoi sa incep eu actiunea in instanta pentru incalcarea prevederilor contractuale. Sper sa nu faca greseala aceasta.

Imi puteti spune ce inseamna aceasta formulare din somatie ? "...evacuarea bunurilor pe cale publica"
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
elga50, moderator
supercurat a scris:

Folosesc de mai multi ani un spatiu din subsolul blocului ca si boxa, avand contract de inchiriere si fiind la zi cu platile.

Cine este proprietarul spatiului pe care l-ati inchiriat? Ati avut pana acum probleme cu proprietarul? A solicitata proprietarul sa eliberati spatiu? Vrea proprietarul sa rezilieze contractul cu dumneavoastra?

Ma intereseaza daca pot face evacuarea, chiar daca o sa le raspund ca am contract si sunt cu platile la zi.

Da, pot face evacuarea chiar daca le raspundeti. Dar acesta scrisoare poatre ca este o notificare facuta de proprietar prin executor si nu o somatie de executarea. Daca este o notificare, executorul nu va trece la evacuare decat dupa abtinerea unei hotarari judecatoresti la finalul unui proces...
In functie de raspunsul la intrebarile de mai sus poate ne dam seama ce se intampla si care ar fi rezolvarea.
Este greu de crezut ca atat timp cat relatia dintre proprietar si chirias este normala, ambele parti respecatand intelegerea contractuala, poate apare, din senin, cineva care sa solicite chiriasului sa evacuieze spatiul.


Este vorba de subsolul unui bloc, deci proprietar este asociatia de proprietari. Pana in acest moment, nu mi-au solicitat in nici un fel, eliberarea spatiului inchiriat.
De ce fac acum asta ?....raspunsul este simplu, incearca sa plateasca polite pentru ca pana in 2010 am fost presedinte.
Pe mine ma interesa semnificatia juridica a formularii :"evacuare bunurilor pe cale publica"
Multumesc !
Buna clarificarea.
Dar cei care conduc acum asociatia, presedintele asociatiei va notificat, a incercat sa va determine sa eliberati spatiul inainte de a apela la executor?
Prin "evacuarea bunurilor pe cale publica", se intelege ca la o anumita data se va prezenta la spatiul respectiv executorul judecatoresc care ajutat de meseriasi va forta si va deschide usa. Apoi va inventaria tot ce gaseste acolo si lucrurile gasite vor fi scoase din acel spatiu.
Toata operatiunea se consemneaza in proces verbal.
Dar executorul face aceasta evacuare daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens si nu doar in urma unei notificari a asociatiei.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)
Evidenta persoanelor care locuiesc intr-un bloc MihaelaGhitescub MihaelaGhitescub Buna ziua, As dori sa aflu un raspuns legat de situatia in care o persoana(sau mai multe) cum este cazul la blocul meu, care are(au)vize de flotant pe un ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari -contract de inchiriere eugen.stanisteanu eugen.stanisteanu O sa incerc pe scurt sa va prezint situatia asociatiei noastre de proprietari. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, unde datorita unor neintelegeri am ajuns sa ... (vezi toată discuția)