avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Soacra mea a murit în urma cu un an de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Soacra mea a murit în urma cu un an de zile, acum ...

Buna seara ! Soacra mea a murit în urma cu un an de zile, acum vrem să facem succesiunea ,problema este ca actul de proprietate nu exista ,este doar un certificat de moștenitor de la mama soacrei în care este trecuta soacra si sora acesteia cu împărțirea de 50-50. Alte documente nu exista. Ce putem face sa fie actele trecute pe numele soțului pentru ca noi locuim in casa si noi ne-am îngrijit de soacra?
Actul de proprietate al cui nu există? Certificatul de moștenitor este act de proprietate. Dezbateți succesiunea și veți primi cota soacrei, împreună cu ceilalți moștenitori ai acesteia, dacă sunt. Cei 50% ai surorii soacrei vor reveni moștenitorilor acesteia.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Ne mai trebuiesc alte documente ? Cum ar fi carte funciară?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Cartea funciară este un sistem de publicitate, nimeni nu are una acasa. Un extras de carte funciară cere notarul de la OCPI înainte de dezbaterea succesiunii, sau cereți Dvs. de la OCPI înainte de a începe procesul, dacă veți urma calea instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune teo_dor teo_dor Buna ziua. In urma cu 9 ani mi-a decedat sotia si nu am facut succesiunea cu soacra, acum 2 ani a murit si aceasta. Nici dupa sotie nici dupa soacra nu am ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)
Certificatul de deces buna, vreau sa va spun ca a decedat soacra ieri la ora 6,va rog spuneti-mi de ce avem nevoie pentru a deschide succeaiune,cit costa si ce se poate intimpla in ... (vezi toată discuția)