avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Asigurare de sanatate

Buna ziua

Puteti va rog sa ma ajutati cu o informatie?
O persoana care are pensie de invaliditate este automat asigurata si la sistemul de sanatate? Daca da, puteti sa imi indicati textul de lege?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 14 Noiembrie 2020
Legea nr.95/2006
Art. 225
(1) Următoarele categorii de persoane sunt scutite de la coplată și beneficiază de asigurare, fără plata contribuției, în condițiile art. 224, după cum urmează:
....
d) persoanele fizice cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare text lege garleanu garleanu La art.213,paragraf c unde se prezinta persoanele care sunt asigurate fara plata de contributii se spune la finalul sau:daca nu realizeaza alte venituri decat ... (vezi toată discuția)
Cine nu datoreaza contributii la sanatate nixxon nixxon In legatura cu articolul de de pe avocatnet.ro, http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27043/Cine-NU-datoreaza-contributii-la-sanatate.html Doresc o ... (vezi toată discuția)
Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)