In vara aceasta am construit legal un garaj si o magazie conform autorizatiei de constructie obtinuta de la primarie. Magazia s-a construit la o distanta de 0,5m fata de gardul care imparte proprietatea.
Acum vecina spune ca ma da in judecata fiindca i-am luat din lumina pe care o are intr-o camera. Geamulde care spune se afla la o distanta de 3m fata de gardul care ingradeste proprietatea. Magazia are o inaltime de 4,2m cu acoperis cu tot, acoperisul e intr-o singura apa facut cu scurgerea pe proprietatea mea.
Precizez ca e si o diferenta de nivel intre proprietatea ei si a mea de 0,5m.
Eu am construit totul conform proiectului.
Poate sa ma dea in judecata daca eu am facut totul legal.
Conform Codului Civil si legii 50/1991 republicata (privind constructiile) distanta minima pana la limita de proprietate trebuie sa fie 1,9 ml!Puteati sa construiti chiar si la limita de proprietate dar cu acordul expres al vecinilor.
Nu vad de ce nu ar putea sa va dea in judecata!B-)
Da, am un proiect autorizat de primarie, dosarul a fost facut chiar de cel care lucreaza in primarie si cuprinde tot ce spuneti dumneavoastra.
Va multumesc de raspuns.
Sper sa nu fie probleme si sa fie doar gura de vecina, fiindca nu am chef sa ma plimb prin tribunal.
Vecina va poate da in judecata, dar trebuie sa si castige....
Legislatia cu privire la insorire, cititi: Ord. M.S.536/1997(Ministerul Sanatatii-Medicina Mediului)
Si Regulamentul GM007-2000, aprobat prin ordinul 21/N/2000.
Pe aceste legi s-a castigat un proces ....daca va fi cazul...
Amplasare casa
Della
am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)