avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme distanta intre constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme distanta intre constructii

In vara aceasta am construit legal un garaj si o magazie conform autorizatiei de constructie obtinuta de la primarie. Magazia s-a construit la o distanta de 0,5m fata de gardul care imparte proprietatea.
Acum vecina spune ca ma da in judecata fiindca i-am luat din lumina pe care o are intr-o camera. Geamulde care spune se afla la o distanta de 3m fata de gardul care ingradeste proprietatea. Magazia are o inaltime de 4,2m cu acoperis cu tot, acoperisul e intr-o singura apa facut cu scurgerea pe proprietatea mea.
Precizez ca e si o diferenta de nivel intre proprietatea ei si a mea de 0,5m.
Eu am construit totul conform proiectului.
Poate sa ma dea in judecata daca eu am facut totul legal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2009
ionutclaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex333 , utilizator 19:36, 27 Decembrie 2009
.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
ionutclaudiu, utilizator
ionutclaudiu a scris:

Andreea Lisievici a scris:

mmem a scris:
Casa vecinului are 8m inaltime. Terenul meu are o latime de 10m. Trebuie sa las 8 m intre casa mea si a vecinului ????

Trebuie sa lasati jumatate din cea mai inalta cladire, adica daca a dvs va avea 10 m, distanta va fi de 5. Totusi distanta se masoara intre case, nu pana la limita hotarului.

Oare cat de adevarata e, daca se masoara intre case distanta lasata mi se pare in regula ... sau legile se bat cap in cap.
Multumesc Clement pentru raspuns ... eu sper sa nu se ajunga deloc in tribunal, apropo pot sa fac o plangere la primarie (sau politie) pentru ceea ce imi face vecina. Ma gandesc la primarie fiindca ei au dat autorizatia si certificatul de urbanism si ei trebuie sa asigure buna functionare, mai ales ca o sa platesc un impozit si pe ce am construit.
Sa nu ai frica,castigi orice proces,astea se numesc SICANE,am fost in aceeasi sit.in Bucuresti pe str,Fortunri nr.57,am construit o casa cu inaltimea sarpantei de7m.si am lasat distanta intre hotarul propietatii de 50cm sau 0,5m sau 500mm,a chemat Primaria si Inspectia in Constructii ca vezi Doamne nu i-am cerut acordul(care m-ar fi costat,chipurile,100mil de lei vechi).L-a potolit si l-a linistit Politia,sectia 5....e mult de povestit,in final ma dat in judecata pentru CALOMNIE si AMENINTARE????
ca l-am injurat... Mult noroc in anul ce vine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare casa Della Della am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)
Distanta minima intre 2 constructii cosmintt26 cosmintt26 Locuiesc la o vila si in spatele vilei dispun si de un teren. De zeci de ani \\\\"in fundul\\\\" curtii exista o constructie simpla din caramida, o magazie. ... (vezi toată discuția)
Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)