avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deces asociat unic si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deces asociat unic si administrator

Buna ,
Am o mare problema;sotul meu a fost asociat unic si administrator in cadrul unui Srl.Acum 2 luni a murit intr-un accident de masina iar societatea are datorii catre stat, furnizori si credit bancar(fara ipoteca).Doresc sa inchid aceasta firma deoarece eu nu pot suporta aceste datorii ca persoana fizica.Ce solutie legala se poate gasi in aceasta situatie?Ce pasi ar trebui urmati sau ce as putea face eu ptr a incheia una din problemele care le am si anume societatea?
Multumesc mult!
[ link extern ]

infosrl.avocatnet.ro/societa...

Lichidare sau insolventa!
B-)
Cel mai avantajos ar fi deschiderea procedurii de insolventa in conformitate cu prevederile legii 85/2006. Atragerea raspunderii patrimoniale personale a sotului dvs nu mai poate fi facuta avand in vedere decesul acestuia .
buna,
am cesionat partile sociale ale firmei (srl), unui prieten (este asociat unic si administrator),doream sa imi rezolv niste probleme si acesta facut un atac cerebral (din motive de sanatate nu din cauza srl-ului:)) si nu poate comunica,nu este casatorit,are doar mama de si verisori de gardul I, nu vreau sa pierd firma, ce pot sa fac in caz de deces?
multumesc
In calitate de asociat unic sa va lase o procura notariala pt modificarea actului constitutiv si atunci in caz de .......puteti semna orice modificare in soc
las-o asa ca nu patesti nimic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului unei societati aflate in insolventa, cu credite restante la banci GeorgiaD GeorgiaD Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Un SRL (capital social 300 ron) cu asociat unic, care este si administrator, doreste sa ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)