avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Bunica mea e văduvă de 28 de ani și ar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Bunica mea e văduvă de 28 de ani și ar vrea sa ...

Bună seara! Bunica mea e văduvă de 28 de ani și ar vrea sa ii facă acte pe casa unui nepot. Ce ma intereseaza:
1. Poate sa dea casa fără acordul copiilor ei, care sunt 6 la număr?
2. Trebuie sa dezbata moștenirea după bunicul și după strabunici? Menționez ca pământul pe care e construita casa a fost a strabunicilor, dar bunica a plătit mereu impozitul și tot ce tine de taxe, începând din 1964, casa fiind făcută de bunicii mei în anul 1970. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: DiaaMarr , utilizator 12:35, 17 Noiembrie 2020
da prin vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Mulțumesc pentru lămurire! Încă ceva: actul acesta nu poate fi atacat de nici unul din copii? Sa zicem ca se razvratesc și vor și ei ceva din casa bunicii, nu vor avea nici o putere atât timp cât este vânzare cumpărare cu clauza de care spuneați dvs. O zi frumoasa!

Antoanela Geaman a scris:

da prin vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre bunica si nepot sisman.cristian sisman.cristian In anul 2000 bunica avea 80 de ani si a dat cu acte de vanzare cumparare unui nepot casa si 4 hectare de pamant. Ea fiind vaduva si avea si 2 copii decedati ... (vezi toată discuția)