avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren mostenit

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un teren. Proprietarul are Certifiat de mostenitor in care i se acorda in cota de 1/1 terenul pe care doresc sa-l cumpar. Eu nu am vazut certificatul dar am inteles ca s-ar fi declarat in el ca ceilalti mostenitori sunt decedati. Ei au fost mai multi frati, restul au decedat.
Intrebarea mea este daca nepotii proprietarului ar putea revendica dreptul la mostenire mai tarziu si ar putea cere anularea certificatului de mostenitor in baza caruia s-au facut actele terenului si mai tarziu vanzarea acestuia.
In cazul in care s-ar intampla aceasta (declararea nula a certificatului de mostenitor) exista posibilitatea anularii contractului de vanzare cumparare?
As putea fi impactat ca si cumparator de o ulterioara atacare a succesiunii?
Mentionez ca terenul pe care doresc sa-l cumpar are intabulare pe numele proprietarului in baza certificatului de mostenitor cota 1/1
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
dutzu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare teren - urgent NNorbert NNorbert Buna seara Doresc sa cumpar un teren pt.constructii. Terenul a fost pe numele lui X, acesta a decedat, terenul a ramas pe numele acestuia, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte mostenire cristiana_h cristiana_h Buna ziua, As avea nevoie de o solutie la problema de mai jos: - bunicul meu decedat in 2001 - Mama mea, decedata in 2005 (dupa ea am facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii cu 2 mostenitori plecati din tara Epuree Epuree Pentru dezbaterea succesiunii 2 mostenitori sunt plecati din tara (Irlanda si Cipru). Cum ar fi mai bine sa procedez cu cei din afara tarii, sa dea ... (vezi toată discuția)