avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren - Urgent
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren - Urgent

Buna seara
Doresc sa cumpar un teren pt.constructii.
Terenul a fost pe numele lui X, acesta a decedat, terenul a ramas pe numele acestuia, singura ruda un frate nu a facut demersurile necesare pt a avea pe nume terenul, ci l-a vandut printr-un contract de vanzare-cumparare.
Noul proprietar nu a solicitat luare pe nume.
Acesta este terenul pe care doresc sa-l cumpar.
Care ar fi procedura?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 20:03, 25 Octombrie 2011
Fratele lui X putea vinde (in conformitate cu dispozitiile legale) daca avea un certificat de mostenitor (ar fi trebuit sa fie facuta intabularea “automat” pe numele fratelui – ceea ce duce cu gandul ca nu exista un certificat de mostenitor)
Actualul proprietar ar fi trebuit sa-si intabuleze imobilul… Pentru ca nu a facut-o gandul duce la faptul ca… nu poate sa o faca, din cauza ca nu a existat un certificat de mostenitor.

Totusi: contractul de vanzare-cumparare intre fratele lui X si actualul proprietar este incheiat in fatza notarului? Daca nu este, e cam… nul… si banuiesc ca nu e trecut prin “mana notarului” deoarece acesta nu l-ar fi “aprobat” fara un certificat de mostenitor.

Ce ar trebui sa faceti dv? Sa-i convingeti pe ceilalti sa faca ceea ce cere legea: fratele lui X sa dezbata mostenirea, sa-si intabuleze dreptul si apoi sa vanda – in fatza notarului – actualului proprietar in fapt si acesta sa intabuleze si sa devina proprietar (si) in drept si… sa va vanda dv.

Cred ca este o situatie ce nu poate fi rezolvata pe un forum; cel mai corect este sa consultati un avocat (consultanta e mai ieftina decat reprezentarea / asistarea) si sa evitati eventuale surprize neplacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-certificat de mostenitor iuliu78 iuliu78 Buna ziua.Am facut o succesiune dupa un teren in care suntem mai multi mostenitori iar acum cand e terminata am fost sa-mi ridic certificatul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune nerantula nerantula Va rog sa-mi spuneti care este procedura notariala si ce tip de taxe se percep la iesirea din indiviziune (2 coproprietari pe un teren extravilan). Este ... (vezi toată discuția)
Teren - intabulare iulia13 iulia13 Am obtinut un teren in urma unei sentinte judecatoresti, nu am act de vanzare cumparare si nu pot face intabularea. Ce ma sfatuiti?. Mentionez ca terenul l-am ... (vezi toată discuția)