romascanu
Moderator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca să mai ia vreun ban?
Sau poate au mai inventat azi noapte legiuitorii noștri te miri ce minune din Absurdistanul juridic.
Să vă zică el temeiul. Dacă mă întrebați pe mine ce le mai poate naște unora mintea, zic și ce n-ar trebui spus.
La acest soi de declarații te izbește întâi de toate exprimarea pleonastică.
Există și declarații pe răspunderea altuia?
Gabriel1956
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns. Banuiam si eu dar nu eram sigur daca nu a aparut ceva peste noapte. Cel mult poti cere un rezultat negativ la un test recent, dar pe raspunderea „proprie”, nefiind medic nu poti da, nu? Solutia ar fi sa mergi la un alt notar care sa ceara dosarul de succesiune de la cel la care a fost repartizat.
raluk0207
Utilizator 3din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate nu se percepe nimic pentru aceasta declarație.
Vi se ia în aceeași baza in care va iau si institutiile și băncile și spitalele și alte locuri publice. Ca nu aveti simptome specifice, febra, tuse, ca nu ati fost plecat în strainatate, ca nu ati intrat în contact cu persoane infectate etc.
Nu mi se pare nimic abuziv.
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@Gabriel O face discretionar, pt. ca poate! De ce poate?! Pt. ca stie ca indiferent ce abateri ar savarsi si indiferent cat de grave ar fi nu va raspunde, nici patrimonial, nici penal! Am avut de-a face cu notari din strainatate (Belgia, Ungaria) si am avut de-a face si cu notari din Romania. Morga, sobrietate, acolo, miticism, aici. Un mic amanunt: nu mi s-a intamplat afara niciodata sa ma intalnesc cu alti clienti, nici la sosire, nici la plecare! S-a intamplat si sa am nevoie urgent de serviciile notarului, a venit duminica dupa-masa sa ne intalnim.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai cand o sa platiti notarului roman intre 500 si 800 de euro pentru o procura, o sa fie si el la dispozitia dvs cand aveti chef. Pentru ca nu imi imaginez de ce o persoana prudenta si diligenta ar ajunge in situatia avea nevoie urgent de servicii notariale duminica dupa amiaza.
In plus, strainii respecta regulile. Romaniii, la Primarii, la Anaf, la Spitale si la alte institutii adopta pozitia ghiocelului. Si nu se mai intreaba nimeni daca functionarul respectiv se poarta abuziv.
La notar comentam, facem scandal, ne plangem de atitudine. Notarul nu e dator sa rezolve frustrarile nimanui. Pentru asta, exista psihologi.
Si da. Poate. Sediile notariale sunt PRIVATE.
Atat timp cat spatiul a fost achizitionat de notar sau notarul plateste chirie, atat timp cat scaunul pe care clientul se aseaza, pixul cu care scrie, hartia, caldurica etc sunt suportate din banii proprii si personali a notarului (pentru ca Statul Roman nu sprijina aceasta activitate nici macar cu 1 leu), pentru siguranta lui, notarul poate impune ce regula vrea.