avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna seara,

Am locuit cu prietenul meu doi ani in Romania. Intrucat anul trecut a obtinut un loc de munca afara, pentru permisul de rezidenta mi se cere "For unmarried partners, official document proving cohabitation/civil partnership/common law partners etc is required." Ce institutie emite la noi acest document, cum se numeste si de ce acte este nevoie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emilia32 , utilizator 20:30, 27 Decembrie 2009
Nu exista in legislatia noastra un asemenea act, insa puteti apela la un birou notarial ca sa dati o declaratie pe propria raspundere ca sinteti in concubinaj cu respectivul
Cel mai bine este sa adresati acolo o intrebare si sa explicati situatia.Nu stiu daca o simpla declaratie pe propie raspundere este suficienta.
Pot fi acceptate ca probe si carti de identitate care arata o adresa identica la amandoi, facturi (telefon, internet etc.) pe numele amandurora si veneau la adresa comuna, contract de inchiriere al unui apartament, dovada de la banca daca aveti un cont comun, asigurare de viata in beneficiul celuilalt, dovezi ca ati facut calatorii impreuna, ca ati cumparat bunuri impreuna, ca v-a trimis bani din alta tara etc.
In legislatia romana nu exista prevederi de genul carora la care va referiti.Aceste prevederi exista in alte legislatii.Si eu cred ca si distinsii domni avocati,ca este o problema rezolvabila printr-un act notarial(eventual declaratii pe proprie raspundere)
Ramane de vazut cu privire la dispozitiile legale din alte legislatii,daca respectivele legislatii,pot lua in considerare un astfel de act.
Va multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Affidavit Adrro84 Adrro84 Buna ziua, Am observat ca pt casatoria cu un cetatean american in Romania e nevoie de affidavit, ce se poate obtine de la ambasada SUA in Romania. Numai ca ... (vezi toată discuția)
Demonstrarea relatiei de cuplu prin adrese comune, convietuire, cont comun, etc ana1405 ana1405 Buna ziua Am gasit acest forum in disperarea de a gasi o solutie pentru demonstrarea relatiei de cuplu in dosarul de emigrare Canada. Dupa cum am vazut s-a ... (vezi toată discuția)
Speta-sex la 16 ani doberv doberv speta: daca domnul x in varsta de peste 18 ani are o prietena de 16 ani poate intretine din punct de vedere legal relatii sexuale cu aceasta sau exista vreun ... (vezi toată discuția)