avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare /Sunt proprietar de apartament si de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare /Sunt proprietar de apartament si de cand am ...

Salutare tuturor.
Sunt proprietar de apartament si de cand am cumparat apartamentul nu am avut repartitoare Am contactat ISTA si mi-au zis ca nu imi pot pune repartitoare decat cele pe care le au si vecinii din restul blocului. ( vechi de 13 ani si care nu se mai fabrica). In cazul acesta o sa fiu trecut la pausal si o sa platesc destul de mult din cate am inteles.
Mi se pare ciudat ca nu mai au modelele ( Doprimo 2 Radio). Daca mi se strica un repartitor, nu trebuia sa mi aduca altul?. Am inteles ca este obligatoriu sa avem repartitoare pana pe 31 decembrie 2020. ISTA nu ma ajuta in acest fel avand in vedere ca nu mai au acele repartitoare.
Daca cineva stie cum pot rezolva aceasta situatie, il rog sa-mi scrie sau daca are de vanzare repartitoare Ștanțate ISTA Radio. ( le achizitionez)
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
Luigis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 16:13, 17 Noiembrie 2020
Firma care presteaza serviciul de citire trebuie sa va instaleze unele compatibile. Da, daca nu aveti repartitoare sunteti taxat la pausal, care inseaman ca veti intra la repartizarea diferentei dintre totalul repartitoarelor si totalul facturii de caldura.
Ei ca si firma nu trebuie sa asigure inlocuirea lor doar pentru o persoana, daca e nevoie? Daca se stricau, ce se intampla? Nu trebuia sa mi le inlocuiasca cu aceleasi modele? Sau ma bagau la pausal pana cand era nevoie sa inlocuiasca la toti vecinii.?
Nu mi se pare normal. Ei trebuie sa ofere suport in astfel de conditii. Daca fac o sesizare la ANPC, considerati ca le pot forta mana sa mi ofere asistenta cuvenita si sa mi le schimbe? Am vorbit cu administratori de bloc si mi au zis sa le fortez mana si sa nu ii las cu una cu doua.
La fel cum nu mi se pare normal sa platesc consumul maxim pe fiecare calorifer daca eu nu locuiesc in totalitate in apartament. Poate 2 zile pe saptamana stau.
Daca sunt trecut la pausal, nu se poate face un consum mediu pe calorifer, avand in vedere ca am robinet termostatat.
Trebuie sa existe o modalitate prin care sa nu fiu nevoit sa debransez caloriferele dar nici sa fiu bagat la pausal.
Imi este foarte greu sa gasesc modele acestea, sunt foarte vechi.

Bibi62 a scris:

Firma care presteaza serviciul de citire trebuie sa va instaleze unele compatibile. Da, daca nu aveti repartitoare sunteti taxat la pausal, care inseaman ca veti intra la repartizarea diferentei dintre totalul repartitoarelor si totalul facturii de caldura.

Pentru mai multe detalii consultati Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)
Repartitor stricat. asociatia refuza inlocuirea. Ssasha Ssasha In urma cu un an s-a constatat de catre reprezentantul ISTA care facea citirea repartitoarelor, ca unul dintre cele 3 repartitoare din apartamenul meu este ... (vezi toată discuția)