avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Concediul ingrijire copil se considera ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Concediul ingrijire copil se considera stagiul de ...

Buna ziua!
Concediul ingrijire copil se considera stagiul de cotizare la somaj?
Daca pana in iunie 2020 am fost in concediu ingrijire copil, pe urma m-am angajat iar in decembrie 2020 imi expira preavizul cu concediere art. 65. Pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 17 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) DIN oug 111/2020 constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

2. Puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj CalinStefania CalinStefania Conform art.22 din Ordonanta de Urgenta nr.111 din 8 Dec 2010 , persoanele care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil este vechime in munca? rellys rellys concediul de crestere copil este considerat ca vechime ? se ia in calcul la somaj? (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj crynarusu crynarusu am fost in co ingrijire copil,iar in aprilie 2o11 cind trebuia sa incep munca m-au trimis in somaj, iar acum vreau sa va intreb daca sint insarcinata pot sa ... (vezi toată discuția)