Buna ziua!Obligativitatea anuntarii la somaj pentru sistare in termen de 3 zile de la inceperea unui contract de munca este obligatorie?Am lucrat 1 zi cu contract de munca pe perioada determinata,eu fiind in somaj..Acum doresc sa revin in somaj dar cele 3 zile au trecut si va intreb pe dumneavoastra daca acest lucru ar fi un impediment pentru revenirea mea in somaj.Va multumesc.
Repunerea în plată, după suspendare, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.
In cele 30 zile ma incadrez !problema este ca nu am anuntat in termen de 3 zile acel contract,chiar daca am lucrat o zi.Pe carnetul de vize scrie ca este o obligatie si mi.e teama sa nu inceteze somajul definitiv pentru ca nu respectat aceasta obligatie.
Multumesc!O sa trimit documentele.Nu lucreaza cu publicul.Am tot incercat sa-i prind la telefon,dar tot timpul este linia ocupata.M-am gandit ca poate careva din dvs. cunoaste vreo situatie asemanatoare.
Indemnizatia de somaj
saftmiki
Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat ... (vezi toată discuția)