avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Îmi puteți spune după ce perioada se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Îmi puteți spune după ce perioada se prescrie ...

Bună ziua! Îmi puteți spune după ce perioada se prescrie fapta de conducere sub influenta alcoolului și refuz de probe biologice? Precizez ca infracțiunea s-a petrecut în anul 2017.
Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 22:22, 22 Aprilie 2021
Aveti 2 fapte savarsite la date diferite? daca ati refuzat prelevarea de mostre biologice, se retine art. 337 alin. 1 c.p., nu se mai retine si art. 336 alin. 1 c.p.
In ce stadiu este dosarul? ce calitate aveti ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ambele fapte sunt în același timp, dosarul este încă la politie bănuiesc.. Nu am fost chemat pentru declarație sau orice altceva!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveti 2 fapte savarsite la date diferite? In ce stadiu este dosarul? ce calitate aveti ?

V-am explicat, se retine doar infractiunea prev. de art. 337 alin. 1 c.p.
Si infracțiunea la articolul 337 al1, are termen de prescriere? Am tot cautat și nu găsesc rasp..

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

V-am explicat, se retine doar infractiunea prev. de art. 337 alin. 1 c.p.

Nu se va ajunge la prescriptie. Termenul este de 5 ani, dar se poate intrerupe si dupa fiecare intrerupere curge un alt termen.

Alte discuții în legătură

Accident ,alcoolemie ,daune materiale gabrielo6 gabrielo6 Unchiul meu a facut accident cu masina(a intrat cu ea in gardul vecinului-singurele pagube cateva scanduri rupte nici o persoan sau animal nu a fost ranit) ... (vezi toată discuția)
Bună seara!in 15:04:2017 mi-a fost deschis dosar penal pentru ... ionut_ ionut_ Bună seara!in 15:04:2017 mi-a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea:refuz prelevare mostre biologice art 337. Îmi puteți spune odată cu ordonanța ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere reținut pentru alcol Brotnei Brotnei În seara de 19 12 2017 am fost luat la spital pentru probe care leam refuzat pentru cã polițişti mau luat din fața casei cu motivul cã am condus ... (vezi toată discuția)