avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , suntem, o Asociatie de Locatari cu trei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , suntem, o Asociatie de Locatari cu trei scari si ...

Buna ziua , suntem, o Asociatie de Locatari cu trei scari si 40 apartamenteavem contoare de incalzire la unele apartamente si altele au centrale pe gaz
Avem probleme cu izolarea tevilor comune de caldura
Va rog sa-mi raspuneeti la urmatoarele intrebari :
1 . toate apartamentele au voie sa izoleze tevile comune chiar daca nu au centrale de apartament ???
2 ce diferenta este intre izolarea cu rigips si izolarea doar cu material special??
3pentru inventarierea modului de izolare al tevilor din apartamentele personale putem sa incheiem contract cu orice societate (cea care ne repara instalatiile sanitare ), mai ales ca soc care repartizeaza si citesc caldura nu fac asemenea servicii si nici CET-ul??/exista vreo interdicitie in aceasta directie ??
Dana Haica
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:07, 19 Noiembrie 2020
1. Daca au contorizata caldura primita, treaba lor daca-si izoleaza tevile comune, cu ce-i ajuta ?
2. Pentru a limita transferul de caldura se foloseste un material izolator. Rigipsul se pune peste, pentru estetica.
[ link extern ]
[ link extern ]
3. Nu exista interdictie, ci doar asigurati-va ca se pricep.
multumesc
tevile comune se izoleaza ptr reducerea costurilor pe aceste tevi mi ales cei care au centrale proprii, dar isi izoleaza tevile si cei care nu au centrale.daca tevile comune sunt izolate...acestea nefiind contorizate se reduce costul pan ala 30%%.
1-Nu exista dispozitie in vigoare care sa impuna izolarea sau nu a instalatiei comune din proprietatile individuale
2-Diferenta consta in calitatea materialului izolator
Rigipsul asigura o protectie termica scazuta in raport de alte materiale izolatoare
3-Nu exista obligativitatea inventarieiii izolarii instaltiei comune din proprietatea privata
Chiar daca proprietarii au inteles din considerent personal sa izoleze instalatia au aceleasi obligatii de achitat contributie caldura
Nu exista dispozitie in vigoare nici ca sa interzica izolarea tevilor care fac parte din instalatia proprietate comuna. Este o decizie de bun simt tehnic. Nu poti plati pe ce nu folosesti.
Nu exista aceleasi obligatii de plata, daca nu folosesti caldura data de instalatiile parte comuna. Legile exista, dar sunt ale FIZICII.
Esti obligat sa platesti doar reparatiile acelor instalatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa tai tevile din apartament mark65 mark65 Din toamna trecuta sunt debransat, si am centrala de apartament, Pe ianuarie a venit de plata suma de 90 lei pentru tevile din ap,caloriferul din ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am băgat de curând centrala termica, am primit ... Zegreanu Zegreanu Bună seara. Am băgat de curând centrala termica, am primit procesul verbal pt constatare țevilor îmbrăcate. Întrebarea este dacă sunt obligata sa las ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)